Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Els llocs de peix del Mercat d'Algirós tornen a l’interior del recinte després de les obres de millora

• El Mercat d'Algirós recobra la seua normalitat

20/07/2022

Les parades de peix del Mercat d'Algirós han deixat ja les instal·lacions provisionals a la plaça de Sant Felip Neri i han tornat a l’interior del mercat, després que hagen acabat les obres de millora de la nau del peix. La intervenció ha reparat del forjat i ha impermeabilitzat l'espai per evitar filtracions d'aigua i assegurar l'estructura. El regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana ha explicat que els treballs han suposat una inversió de 582.712 euros i s’han desenvolupat tan sols en dos mesos i mig. Carlos Galiana ha subratllat que "per a l'Ajuntament de València els mercats són un instrument fonamental per garantir una alimentació sostenible".

 

"Els mercats municipals a l'Ajuntament de València li importen i li importen molt", ha assegurat Carlos Galiana. "Entenem que són claus per a una forma d'alimentació sostenible i de proximitat, que ajude als llauradors". Així, el regidor de comerç s'ha referit als treballs de manteniment dels mercats, com ara el de Russafa, on també s'ha reformat la pescateria, o el Mercat del Grau, la reobertura del qual està prevista per a enguany. Pel que fa a esta pròxima cita, Carlos Galiana ha remarcat que "pel codi ètic de govern, ni tallarem cintes ni posarem plaques, perquè és obra de tota la ciutat, de tots els valencians i valencianes".

A més, Carlos Galiana ha recalcat que "en 2015 el pressupost per a reformes de tots els mercats de València era només de 250.000 euros", mentre que en 2016 va créixer fins a un milió d'euros. "Ens vam trobar uns mercats totalment deixats", ha assenyalat l'edil. "Patixen tots les mateixes patologies", perquè "els mercats necessiten d’un manteniment continu". Ara bé, "a poc a poc este govern ha anat apostant pels mercats i rehabilitant-los", ha manifestat en al·lusió als diversos projectes de millora desenvolupats als mercats de Russafa, Benicalap, Natzaret, Castella, Rojas Clemente, o el mateix Algirós. En este sentit, ha mencionat el pla de modernització de les instal·lacions d'aire condicionat, que tenen una mitjana d'entre 20 i 30 anys i s'han d'adaptar la normativa actual d'eficiència energètica.

Les obres al Mercat d'Algirós

Les obres de reparació del forjat del subterrani del Mercat d'Algirós no han afectat ni alterat cap de les condicions urbanístiques de l'edificació. S’han dut a terme en la planta soterrània, a la qual accedixen els vehicles industrials, i en la planta baixa, on se situen els llocs de venda de peix. Concretament, s'ha actuat sobre els elements estructurals: els pilars i el sostre de la zona de pescateria.

L'actuació ha consistit en la reparació dels elements del forjat amb corrosió en les armadures i l'aplicació de pintures de protecció en els elements estructurals com a mesura de prevenció per evitar major carbonatació del formigó i deterioració de les armadures.

Per això, s'han desmuntat les instal·lacions que discorren penjades pel sostre per tal de reposarles posteriorment. Així mateix, s'ha reparat a la planta baixa tota la xarxa d'evacuació d'aigües residuals de la zona de pescateria, per la qual cosa s'hagueren de traslladar els llocs de venda de peix a les instal·lacions provisionals de la plaça de Sant Felip Neri, però una vegada finalitzades les obres, ja han tornat als seus llocs habituals dins del mercat.