S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament potencia la festa de Sant Antoni, arrelada a l’horta i respectuosa amb els animals

Joan Ribó ha presenciat la tradicional benedicció i desfilada d'animals que s’ha celebrat hui al districte de Saïdia

• Tradicional benedicció i desfilada d'animals en el barri de Sant Antoni

17/01/2023

“La festivitat de Sant Antoni es tracta d’una festa arrelada a l’horta, al barri de Sant Antoni, i a la ciutat en general que, a més, s’adapta als costums de la societat que, a hores d’ara, compta amb un cens de gossos major que el de xiquets i xiquetes. I per estes raons, i pel seu simbolisme que parla de l’estima als animals, l’Ajuntament treballa per potenciar esta festa amb molts vincles culturals”. Així, s’ha manifestat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la tradicionalbenedicció i desfilada d'animals al districte de Saïdia.
 

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana i d'altres membres de l'equip de govern, ha participat hui en la festivitat de Sant Antoni Abat, celebrada en honor del patró i protector dels animals, i ha destacat “la importància d’esta festa de ciutat que defensa el benestar dels animals”.

Joan Ribó ha recordat que València és una ciutat vinculada a l’horta i ha evocat el treball que en ella feien i fan animals que tradicionalment han protagonitzat la desfilada de Sant Antoni. També ha parlat de la presència que hui en dia tenen els animals domèstics, que han sigut altres dels protagonistes de la festa, declarada d’Interés Turístic Provincial a la Comunitat Valenciana. Per últim, ha al·ludit a les polítiques desenvolupades des de l’Ajuntament de València per cuidar i respectar els animals, així com de conscienciar al respecte.

La festivitat de Sant Antoni, organitzada per la Germandat de Sant Antoni, amb la col·laboració de l’Ajuntament, és la celebració amb què comença el calendari festiu de la ciutat de l'any 2023. El programa d’actes en honor a Sant Antoni Abat va encetar-se amb l’obertura del conegut Mercat del Porrat, en la confluència dels carrers Maximiliano Thous i Ministre Luis Mayans, , amb llocs de venda de productes artesanals i espais dedicats a les activitats solidàries relacionades amb el benestar animal.

Dissabte passat es va celebrar la professó, les dansades amenitzades per tabalet i dolçaina i l’encesa de la foguera i un castell de focs artificials.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó