S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Las Naves presenta el festival Parets Fòrum de promoció de la comunitat creativa i innovadora de la ciutat

Se celebrarà els dies 5 i 6 de maig en Las Naves i La Mutant, amb una programació multidisciplinària

• L'enconetre té l'objectiu de promoure la comunitat creativa i innovadora de la ciutat de València

18/04/2023

El Centre d'Innovació Social i Urbana Las Naves ha presentat el festival Parets Fòrum, una iniciativa multidisciplinària dins de la seua programació d'indústries creatives i culturals, que té l'objectiu de promoure la comunitat creativa i innovadora de la ciutat de València. Exposicions, Lives, dj sets, dansa, set design, AI, fotografía, pop up market i restauració articulen esta primera edició del festival, que se celebrará els dies 5 i 6 de maig als espais de Las Naves i La Mutant. La finalitat d'esta proposta és generar un diàleg entre disciplines artístiques per a descompondre la idea clàssica de festival i impulsar una gestió cultural integradora.
 

La programació preparada per Las Naves inclou l'exposició “Sobrepintar” de Luce i Daniel Muñoz, que se centra, en el cas de Luce, en temes d'identitat, memòria i percepció, mentre que el muralista de pintura figurativa Daniel Muñoz planteja reflexions sobre la reglamentació de l'art públic o la realitat sociopolítica, urbanística o arquitectònica. Una altra de les propostes presentades gira al voltant de la fotografia, eix central de la programació de Jorge Alamar, que se situarà a la Sala Polivalent de Las Naves, així com el debat “Featuring”, moderat per Estela Sanchis, que reunirà en una conversa intergeneracional al voltant de la imatge a Sofia Alemán, Álex Marco, Julián Barón i Pepa L. Poquet. Així mateix, la sessió de bookjockey “Fent foc o fugint”, amb Les Mediocre i l'editorial Tapas Duras, prendrà la imatge com a element central.

A partir dels 18 hores de les dos jornades de festival, el pati de Las Naves acollirà dos DJ sets, amb Tony Karate, Badano i Chirie Hortes, d'una banda; i Andrae Durden, Ciberchico i Leftee per un altre, fins a la mitjanit. El DJ set, a més, ha comptat amb el disseny de Paul Loubet, artista francés resident a València d'àmplia trajectòria artística internacional, que ha intervingut la cabina del stage del pati de Las Naves on se situaran els DJs.

Totes les activitats de Parets Fòrum programades en Las Naves són amb entrada lliure. Per la seua banda, els concerts programats durant el cap de setmana tindran lloc en l'Stage Vibra Mahou de la Mutant, i oferirà propostes com Chicoes3 i Joka Jr. Suarez, Hoke, i la jove promesa Huda. També propostes referents del nou pop español com Ralphie Choo, Holics, Amore i Vatocholo. El festival acull també el València Hype Workshop, el pas de Do Rouch (también conegut com a Don Roque), i un pop up market.

Parets Fòrum tindrà també un espai específic dedicat a la IA (Intel·ligència Artificial), amb la xarrada titulada “Ars ex machina: nous horitzons de l'art i la creativitat”, que estarà moderada per Edu Almiñana i amb participants com Ausias Pérez, Tomás García, Víctor Pérez, Boldtron i Chacho Pobla. Además, s'ha programat també una exposició d'art generatiu basat en intel·ligència artificial.