S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

FestIN prepara un inici de febrer replet d'art i gastronomia

Emiliano García: “FestiN té com a filosofia eliminar les barreres entre l'art i la gastronomia i donar a entendre que la gastronomia marida a la perfecció amb la resta de les disciplines artístiques”

• Cartell de FESTin

27/01/2023

Del 3 al 12 de febrer FestIN, el Festival d'Art & Gastronomia, presenta una àmplia oferta per a tots els públics. El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, apunta que “esta edició suma 18 propostes i un total de 18 seus repartides per tota València, a les quals cal sumar espais singulars de Riba-roja de Túria, Llíria i Gandia”. El Festival d'Art & Gastronomia de València 2023, FestIN, ha presentat el programa d'esta tercera edició al Centre Cultural La Beneficència. Emiliano García ha apuntat que “FestiN té com a filosofia eliminar les barreres entre l'art i la gastronomia i donar a entendre que la gastronomia marida a la perfecció amb la resta de les disciplines artístiques”.
 

Segons García, “en esta tercera edició, l'art antic, visigot, clàssic i contemporani, l'òpera i la música, entre altres, es poden degustar. Tot això gràcies a la capacitat creativa de l'entorn cultural i gastronòmic valencià que convertixen les propostes de FestIN en experiències úniques, fugaces i irrepetibles.”

La presentació ha tingut una actuació inicial que reinterpreta una coneguda performance de l'artista italià Piero Manzoni, i un showcooking amb Luis Peñafort de VCC, amb l'ou com a element clau. D'esta manera, a través d'esta referència a la icònica interpretació de Manzoni, s'ha il·lustrat la dissolució de fronteres entre l'art i la gastronomia, i que regix la filosofia de FestIN. En l'acte de presentació també han participat Jordi Mayor, diputat de Turisme, i José Luis Pérez Pont, director del Centre del Carme de Cultura Contemporània.

Jordi Mayor ha assenyalat que "la Diputació de València se suma de nou a esta iniciativa amb la finalitat de continuar diversificant la seua aposta per la promoció del turisme gastronòmic i cultural en els nostres municipis, i que accions com esta, que sorgeixen a la ciutat, arriben a la resta de la província".

Per la seua banda, Jose Luis Pérez Pont, director del Centre del Carme de Cultura Contemporània, ha destacat que “si València s'ha convertit en una ciutat tan prestigiosa, és també perquè és una ciutat referent en l'àmbit de la cultura i la gastronomia, perquè estes arts poden oferir una altra visió i una altra experiència en la qual projectem la ciutat cap a fora amb eixos valors, i que les persones que ens visiten siguen capaces de rebre eixa petjada, que toquem els seus sentiments i el seu cor. Vull també agrair l’esforç de part de totes les entitats que participem en este treball, per fer-lo possible. I esperem que siga una trobada i una experiència inoblidable per a tota la ciutadania”.

Novetats en FestIN 2023

FestIN és un festival gastrocultural que es desenvolupa en llocs emblemàtics de la ciutat i on els assistents podran gaudir alhora d'art i gastronomia. Cada espai oferirà una proposta diferent amb l'objectiu de crear un calendari d'esdeveniments que, en conjunt, servisquen per a acostar i conjuminar d'una manera singular art i cultura, donar major protagonisme als espais culturals de la ciutat de València que participen en esta edició i oferir al públic experiències diferents en clau gastronòmica.

En esta tercera edició, FestIN proposa integrar la pintura, l'arquitectura, la música, el teatre i l'òpera com a part d'un peculiar menú. Totes les propostes tenen places limitades fins a completar aforament per a gaudir d'una proposta entre cultural i gastronòmica.

FestIN es desenvoluparà entre els dies 3 i 12 de febrer, i en esta edició també va més enllà de la ciutat de València per a allotjar esdeveniments també en espais singulars de Llíria, Riba-roja de Túria i Gandia. Les propostes del festival es podran gaudir en seus tan diverses com el Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC), IVAM, Palau de les Arts, Caixafòrum, Museu de Belles Arts de València, Bombes Gens, Celler de PROAVA, Set Espai d'art, Rosa Santos, Galeria Jorge López, La Trini Espai d’Art, Galeria Ana Serratosa, Sala Russafa i el Gabinet de Dibuixos.

Entre els socis gastronòmics que hi participaran es troben no només xefs, sinó també cellers o productes artesans valencians. Així, esta edició compta amb el xef Ricard Camarena; la xef Carito Lourenço de Fierro; el barman Iván Talens; el restaurant Mascaraque; Pablo Ministro, xef de Contrapunt; el restaurant de Caixafòrum; Lluch Wine & Gastronomy; València Club Cuina; el xef Román Navarro de Tonyina i Anyora; l'enòleg valencià Jaume Tarazona; prestigiosos ‘bartenders’ com Denys Cherkasov i Carlos Wagner; Cellers Hispà-Suïssos; Donya Petrona o els xef Paco Roncero, Miquel Ruiz, Joan Clementy Lina Marcela, Jordi Andrés, Rubén Moreno, l'especialista en xocolates Paco Llopis o el forner Jesús Machi.

FestIN és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de València, a través de Visit València, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de València.