S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València celebrarà la XLV Fira del Llibre Antic del 25 de febrer al 20 de març

• Cartell anunciador de la XLV edició de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió

21/02/2022

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha explicat que la XLV edició de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió de València, una de les fires del llibre més tradicionals de València i de les més antigues, tindrà lloc el dijous 25 de febrer a diumenge 20 de març de 2022 -tots dos dies inclusivament- al seu emplaçament habitual, la Gran Via Marquès del Túria.

 

“La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals col·labora en la celebració d'esta activitat amb la cessió de publicacions municipals per a la venda a la caseta d'organització de la Fira, així com amb la donació de llibres per als participants, en una acció de foment i promoció de les publicacions municipals”, ha dit Glòria Tello.

Així, l’Ajuntament de València ha acordat declarar l'interès municipal a la celebració de la XLV edició de la Fira del Llibre Antic, i autoritzar la participació de l'Ajuntament a través de la Delegació de Patrimoni i Recursos Culturals que es concreta en la cessió de publicacions municipals per a la venda a la caseta d'organització de la Fira i la donació de publicacions per a la seua distribució entre les entitats que participen a la Fira.

A més, també s’ha autoritzat l'ocupació de la Gran Via Marquès del Túria des de la plaça de Cánovas fins al carrer Pizarro, des del dia 25 de febrer al 20 de març al Gremi de Llibreters de Lance de la Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració de la XLV edició de la Fira del Llibre Antic, (incloent a l'autorització els dies previs -des del 17 de febrer- i posteriors -fins al 24 de març-, per a treballs de muntatge i desmuntatge) per tractar-se d'un acte en l'organització del qual participa el mateix Ajuntament de València a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals.

Glòria Tello ha valorat “molt positivament que estes celebracions es reprenguen amb normalitat i que el món de la cultura i del llibre antic i d’ocasió torne a exhibir-se en la Gran Via, reprenent la tradició. Des de l’Ajuntament de València donem suport a esta Fira i cedim el domini públic de manera totalment gratuïta als organitzadors de la mateixa”, ha manifestat.

Per la seua banda, Miguel Sanz, vicepresident del Gremi de Llibreters de Lance, ha dit que “estem molt contents per recuperar el número d’expositors d’altres anys, de forma que serem un total de 29 llibreries, que oferirem tot tipus d’oferta bibliogràfica i una gran varietat de curiositats relacionades amb el col·leccionisme de paper (cartells de cine, revistes, diaris antics....). Així, la ciutadania podrà trobar, a més de llibres assequibles, també edicions esgotades, descatalogades, etc”.

Recursos multimèdia

Glòria Tello