Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’alcalde felicita el Nadal amb una composició de Pepe Gimeno, Premi Nacional de Disseny 2020

És el segon any que este treball s’encarrega a un creatiu valencià, en el marc de les iniciatives de la capitalitat mundial del disseny

• Composició de Pepe Gimeno

24/12/2021

Pepe Gimeno, Premi Nacional de Disseny 2020, ha estat enguany l’autor de la tradicional felicitació de Nadal amb què l’alcalde desitja bones festes. Amb la composició d’este professional, l’alcalde, Joan Ribó, encoratja per “avançar en el disseny d’una València saludable, sostenible, innovadora i inclusiva”. És el segon any que s’encarrega a un creatiu valencià la felicitació de Nadal del màxim responsable de la ciutat, en el marc de les accions impulsades pel projecte “València Capital Mundial del Disseny 2022”, que promou el disseny com una ferramenta per a la innovació urbana i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

 

En el text que s’adjunta al disseny de Gimeno, l’alcalde destaca que “gràcies a l’esforç, la responsabilitat i les esperances de totes les valencianes i valencians hem superat moments difícils”, i anima perquè “fem del 2022 l’any del retrobament, de les abraçades i els somriures”. La felicitació està disponible en tres formats: una targeta física amb sobre; un vídeo, que s’ha publicat al web municipal, i una imatge animada per a les xarxes socials institucionals.

Pepe Gimeno (1951, València) és un referent del disseny valencià i espanyol amb una trajectòria de més de 35 anys. El creatiu ha explicat que en la seua composició ha disposat de forma horitzontal materials reciclats trobats en la platja, de manera que recorden un mapa d’estreles, un element nadalenc “no especialment religiós, neutre”.

És la segona volta que l’Ajuntament encarrega este treball a un creatiu valencià —l’any passat va ser obra del dibuixant, guionista i dissenyador Paco Roca—, dins de les iniciatives amb motiu de la capitalitat del disseny.