S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les Drassanes acolliran una exposició sobre el poeta Miguel Hernández en el 81 aniversari de la seua mort

L’exposició mostrarà dos fotografies inèdites del poeta oriolà a la ciutat de València

• Miguel Hernández. Jaén 1937

23/03/2023

Les Drassanes acolliran del 31 de març fins al 30 de juny una exposició sobre la figura del poeta oriolà Miguel Hernández en el 81 aniversari de la seua mort. L’exposició recorrerà les diferents etapes de la vida de l’escriptor i permetrà a l’espectador conéixer també el seu compromís polític, la seua participació en la guerra, el seu pas per la presó i la seua mort. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha afirmat que “convidem tots i totes a esta exposició necessària, sentida i oportuna”.
 

Tello ha afegit que “el proper 31 de març donarem a conéixer una exposició ben interessant que fem des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, una exposició especial perquè, d’una banda, mai s’havia fet cap exposició semblant a la ciutat de València, i perquè versa sobre la figura de Miguel Hernández”. La regidora ha afegit que “parlar de Miguel Hernández no és només parlar de poesia sinó que també és parlar de memòria històrica i de llibertat”.

L’exposició mostrarà per primera vegada dos fotografies inèdites d’Hernández, a més d’una col·lecció important d’estudis i traduccions sobre la seua obra i diversos objectes personals del poeta, que es podran vore per primera vegada a València. A més, la mostra està dividida en diversos capítols: l’etapa oriolana, els primers contactes amb la poesia, el poeta del poble, la València del poeta, els poetes en guerra, el recorregut carcerari i la mort, i la pervivència i presència de Miguel Hernández.

Amadeu Sanchis i José María Azkárraga són els comissaris de la mostra i coordinen també el catàleg. Sanchis ha explicat que “esta exposició té una especial rellevància a la nostra ciutat ja que permet acostar el poeta i la seua vinculació amb la història de València i també la relació de l’obra de Miguel Hernández amb la cultura d’aquella època. S’hi podrà constatar també com la riquesa i compromís dels versos hernandians ha estat font inspiradora indispensable d’obres musicals i pictòriques així com de novel·les gràfiques que actualitzen la seua obra de forma permanent”.

Per la seua banda, José María Azkárraga ha explicat que “València no havia acollit una mostra com esta. Amb la col·laboració de la Casa Museu del poeta, la Fundació Cultural Miguel Hernández, l’arxiu històric del PCE i d’altres entitats s’ha reunit una col·lecció d’imatges, documents i llibres totalment inèdita. També el catàleg compta amb la participació de destacats especialistes en el poeta. I hi exposem també dos fotografies inèdites de Walter Reuter que mostren Miguel Hernández en el Congrés d’Escriptors en Defensa de la Cultura, que va tindre lloc a València l’any 1937”.

Recursos multimèdia

Glòria Tello