S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Joan Ribó: “La Marina és l’espai que connecta la ciutat amb la mar, amb la innovació i la creativitat”

L’alcalde participa a la Marina en la presentació d’una exposició immersiva sobre Sorolla

• L'exposició s'inaugurarà el pròxim mes de juny

29/03/2023

L’alcalde, Joan Ribó, ha presentat este matí a la Marina l’exposició “Sorolla, una nova dimensió”, una mostra immersiva i interactiva sobre el pintor valencià i que s’inaugurarà en els pròxims mesos. En l’any del centenari de la mort del pintor, l’alcalde considera que “és una fantàstica oportunitat per posar en relleu la figura d’un dels valencians més il·lustres i universals, que connecta tan bé amb la València actual i les iniciatives per conservar els nostres paisatges”.
 

L’alcalde creu que la mostra també posa en relleu “la capacitat innovadora i creativa de la nostra ciutat i, per això, hem tingut la complicitat de dissenyadors i creadors valencians en la producció d’esta exposició”.

Joan Ribó ha recordat que “l’Ajuntament de València s’ha sumat des del primer moment a la commemoració institucional de l’any Sorolla a tot Espanya pel centenari de la mort de qui és, probablement, el pintor valencià més important i hem organitzat activitats a les escoles, tallers divulgatius, rutes culturals i pròximament esta exposició, prevista per al mes de juny, on les persones que la visiten podran acostar-se als barris mariners i descobrir la llum, l’aigua i la gent que va inspirar l’artista”.

L’alcalde ha agraït “el seu treball a les persones que faran possible esta exposició del gran Sorolla a la Marina de València, una ubicació ideal per gaudir de l’artista que millor ha sabut reflectir la llum i la bellesa de la mar Mediterrània” i ha convidat tota la ciutadania a visitar la mostra.

La Marina de Sorolla

Segons Ribó, “la Marina és, precisament, l’espai que millor conjuga la connexió de la ciutat amb la mar i el port i també amb la innovació i la creativitat. La Marina es va plantejar sempre d’esta manera. Ja des dels temps dels primers alcaldes democràtics, en l’època de Ricard Pérez Casado per exemple, és un lloc per connectar la ciutat amb la mar, i una de les millors maneres de connectar-les és per mitjà de la conservació dels nostres paisatges, com la planteja Sorolla. La Marina també té en estos moments una tasca fonamental en la ciutat per la seua capacitat innovadora i creativa. L’exposició que hui presentem té molts elements en este sentit. La connexió de la ciutat amb la mar és una connexió de sempre però és una connexió que nosaltres volem perpetuar”.

Per a l’alcalde, “la Marina de Sorolla recrea els vells molls d’un port on els traginers enfilaven l’avinguda del Grau i omplien els coberts de caixes de fruites, bocois de vi i vestimenta per a les llunyanes colònies americanes. Uns nous i vells molls que representen l’emprenedoria de València i que ara estan plens de l’activitat innovadora i creativa que representa la potent il·lusió de la nostra gent”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Joan Ribó