Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Hisenda demana un canvi en la Llei de Mecenatge per a evitar la competència deslleial i promoure la justícia fiscal

“Per la Llei de Mecenatge, el consistori té reconeguts més de 4,3 milions d'euros en exempcions fiscals”, dels quals, segons Sanjuán, “una part important és susceptible de ser recuperat per correspondre a activitats econòmiques

21/07/2021

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán, ha anunciat en roda de premsa que portarà de nou al pròxim Ple una moció per a instar que es canvie La Llei de Mecenatge i sol·licitar que el Jurat Tributari elabore un informe per a poder cobrar a les entitats que es beneficien d'una competència deslleial. Estes són algunes mesures que Sanjuán vol posar en marxa per a evitar que determinades entitats, obtinguen exempcions fiscals en béns que són utilitzats per a exercir una activitat econòmica.

 

Tal com ha recordat Sanjuán l'objectiu d'estes mesures és que “aquelles activitats econòmiques que s'estan beneficiant de manera injusta d'una exempció fiscal, per ser el propietari de la mateixa una organització sense ànim de lucre, com l'Església catòlica, deixen de tindre una exempció que produeix una competència deslleial”, a més el regidor ha recordat que “tal com ha determinat la Comissió Europea, estes exempcions suposen una ajuda d'Estat, que poden ser il·legals en la normativa comunitària, que és aplicable al nostre país”.

Segons el regidor en l'actualitat es produixen “situacions sense sentit. Per a intenta corregir esta situació “hi ha dos vies”, la primera és “la modificació de l'article 15 de la Llei del Mecenatge, que permet que determinades entitats s'escapen de tributar quan realitzen activitats econòmiques”, ha afirmat Sanjuán.

La segona de les vies, “consisteix a dotar”, segons Sanjuán, “als ajuntaments de la capacitat de comprovar l'existència d'activitat econòmica, per a rebutjar l'aplicació de l'article 15 de la Llei de Mecenatge, en aquelles activitats que tinguen un caràcter econòmic”. Per a això el primer pas consistirà a “sol·licitar al Jurat Tributari de l'Ajuntament de València, un informe sobre la possibilitat de revisar estos beneficis fiscals que considerem contraris al dret comunitari”, ha indicat el regidor.

Per este article, el consistori té reconegut més de 4,3 milions d'euros en exempcions fiscals, dels quals, segons Sanjuán, “una part important és susceptible de ser recuperat per correspondre a activitats econòmiques. I es pot actuar sobre este exercici i sobre exercicis anteriors, en el que s'hagen comés estes irregularitats”.

El regidor ha concretat que “prop del 40% dels béns amb exempcions són propietat de l'Església Catòlica, i d'ells una part important estan destinats a activitats econòmiques, entre les quals no s'inclouen els llocs de culte”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Borja Sanjuán