Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Estiu Jove oferta unes 1600 places per gaudir d’activitats d’oci saludable en juliol i agost

Maite Ibáñez presenta el programa que “reforça la seua aposta per les propostes en contacte amb la naturalesa”

• Amb el programa Estiu Jove cada matí es realitzen tres activitats nàutiques diferents

25/05/2022

Estiu Jove, el programa d’oci educatiu que ofereix la Regidoria de Joventut durant el període estival, inclou activitats esportives, culturals, formatives i a l'aire lliure. La nova edició d’esta iniciativa municipal destinada a joves de la ciutat de 10 a 30 anys, es desenvoluparà entre el 29 de juny i el 31 d'agost i oferta quasi 1600 places.

 

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha donat a conéixer hui este programa que compta amb cursos, tallers i tota mena de propostes dirigides a la gent jove, com activitats en contacte amb la natura, esportives, circuits multi aventura, campaments, futbol femení, producció musical, cursos d'anglés i valencià, rutes guiades nocturnes o tallers de pintura, còmic, teatre, dansa i gastrociència. “L'objectiu d'estes activitats, que són gratuïtes, és facilitar que les persones joves gaudisquen de l'estiu de la millor manera, aprenent i socialitzant mitjançant activitats d'oci saludable”. “També volem donar suport als qui vulguen millorar la seua formació, i al mateix temps, afavoreix la conciliació de la vida personal i laboral de les famílies”, ha explicat l'edil.

Maite Ibáñez, que ha indicat que amb este programa “l’Ajuntament vol facilitar la realització d'activitats formatives, esportives, culturals i a l'aire lliure”, ha assegurat que “el fet de practicar un oci saludable i educatiu és garantia d'una millor qualitat de vida i benestar”. Per això, “tenint en compte les demandes de la gent jove i l'èxit que ha tingut el programa d'oci saludable d'esta primavera, hem augmentat les activitats d'aventura i les excursions per la natura, i hem incorporat novetats”.

Estiu Jove, per primera vegada, en el CMJ de la Malva-rosa

Estiu Urbà es realitzarà a través dels Centres Municipals de Joventut de Patraix, Orriols, Russafa, Campanar, Grau Port i, per primera vegada, en el nou CMJ de la Malva-rosa. Es duran a terme activitats en piscines, en la naturalesa a través del Casal d’Esplai del Saler, tallers de reciclatge, música i altres activitats en els barris.

Estiu Nàutic es desenvoluparà a la Marina, on cada matí es realitzaran tres activitats nàutiques diferents, com windsurf, paddle, caiac, i surf.

En Estiu a la natura els joves interessats podran realitzar activitats en la natura i d'aventura, com ràfting, barranquisme, ruta de canoes, caiac, escalada, espeleologia, tirolina o senderisme.

Es recuperen els campaments

Com a novetat, es recuperen els campaments, que no es van poder fer els últims anys a conseqüència de la pandèmia, i ara serà un per setmana de dilluns a divendres, per a xiquets de 12 a 16 anys.

Entre els Tallers d'Estiu destaquen els de futbol femení, escalada en rocòdrom, artístics, de teatre, de dansa (inclusiva, contemporània, urbana…), de còmic i, com a novetat, els de producció musical, DJs i Sono.lab.

Una altra novetat d'esta edició és la sèrie de rutes nocturnes guiades, així com els tallers de gastrociència, en els quals es podrà aprendre a elaborar divertides i innovadores receptes com les que es preparen en els moderns laboratoris de cuina mentre es descobreix la seua explicació científica.

Finalment, Estiu d´Idiomes, ofereix cursos d'anglés B1, B2, C1, i conversa en anglés, així com cursos en valencià B1, B2, C1 i conversa.

Podran inscriure's totes les persones joves que visquen o estudien a València, o siguen fills de persones que treballen en este municipi. Les persones interessades podran realitzar la sol·licitud de plaça a través de la pàgina web de la regidoria de Joventut, https://www.joventut-valencia.es/.

La inscripció s'obrirà 15 dies abans de l'inici de cada activitat, i l'adjudicació de places es realitzarà per ordre d'inscripció. El període d'inscripció començarà en unes setmanes. Aquelles inscripcions que no aconseguisquen plaça quedaran en llista d'espera. Es reserva un 10% de places per a joves en situació de vulnerabilitat socioeconòmica.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez