S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El veïnat de la Roqueta ja pot sol·licitar la targeta de resident per a aparcar a la zona d'estacionament reservada

Es pot demanar amb la documentació que es detalla en la Seu Electrònica de l'Ajuntament, en línia amb signatura digital i presencialment

• El barri de la Roqueta disposarà de 350 places d'estacionament de residents

17/01/2023

Les persones empadronades en la Roqueta des d'ahir poden sol·licitar gratuïtament la targeta que els permetrà aparcar en les 350 places d'estacionament de residents d'este barri. Amb este tràmit realitzat, a partir de març, mes en què entrarà en funcionament la zona, ja podran abonar segons l'ús que preveuen fer l'abonament mensual de 7,18 euros per a estacionar el seu vehicle tant en les places de la Zona Verda (exclusives per a residents) com en les de la Zona Taronja.
 

Estes últimes també podran ser utilitzades, amb la finalitat de permetre gestions en el barri en un horari limitat (laborals entre setmana, de 9 a 19 hores, i dissabtes, de 9 a 15 hores), per persones no residents (visitants i clients dels comerços de la zona), que també podran continuar aparcant les 24 hores del dia en les 183 places de la Zona Blava al voltant de l'eix comercial de la gran via Ramón y Cajal i el Mercat Municipal de Jerusalem.

L'esmentada targeta es pot demanar amb la documentació que es detalla en la Seu Electrònica de l'Ajuntament, en qualsevol moment, en línia amb signatura digital i presencialment, i el distintiu de resident expedit tindrà una vigència de 2 anys naturals, incloent-hi l'any en què se sol·licita i el següent fins a 31 de desembre.

La zona d'estacionament reservada per a residents es regula conforme l'Ordenança de Mobilitat i la de Taxes per estacionament de vehicles en la via pública; i el cost anual establit per a l'ús residencial de les Zones Verda i Taronja és de 7,18 euros en el mes (pagables solo els mesos que es vaja a fer ús), mentre les persones visitants podran estacionar en les Zones Blava i Taronja des de 0,55 euros i 1,10 euros, respectivament, els primers 25 minuts, fins a 1,70 i 3,30 euros respectivament per l'estada màxima de dues hores.

4t barri amb Zona de Residents

La Roqueta serà, al costat del Botànic, Russafa i Ciutat Vella, el quart barri en el qual s'instaure l'estacionament per a residents, arran de les peticions dels veïns i veïnes de la zona. En este cas, com ja es va indicar es contemplen 350 places de residents (102 places d'ús exclusiu –verds- i 248 d'ús preferent –taronges-), situant estes últimes als carrers interiors a les vies de Guillem de Castro i de Ramón y Cajal, la qual cosa permet el seu ús diürn als visitants i clients dels comerços del barri. A més, amb la finalitat de facilitar l'accés fluid a l'eix comercial de la gran via Ramón y Cajal i al Mercat Municipal de Jerusalem, se situarà en el seu entorn bona part de les 183 places de zona blava, de rotació.

Per part seua, les càrregues i descàrregues situades en carrers amb estacionament verd i taronja seran habilitades perquè, una vegada acabe a les 20.00 hores el seu horari d'ús, es convertisquen en places exclusives d'ús residencial.

Les persones que sol·liciten el tràmit han de ser residents i estar empadronades en algun dels carrers del barri de la Roqueta. A més, han d'acreditar ser titulars del permís de circulació o, en el cas de les persones jurídiques o les forquetes d'un segur, han de fer constar que són els conductors habituals del vehicle. Igualment, les persones beneficiàries han d'estar al corrent del pagament de taxes, impostos municipals i sancions, en matèria de trànsit per infraccions escomeses en les vies públiques de titularitat del municipi de València. Finalment, el domicili fiscal del vehicle que conste en el registre corresponent de la Direcció General de Trànsit ha de ser València, a excepció dels vehicles d'empresa o rènting, casos en els quals la persona haurà d'aportar un document que vincule al conductor amb l'empresa i que l'empresa autoritze este conductor a conduir el vehicle.