S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Espai Intercultural portarà el nom de Félix Ebanda en homenatge i record al seu llegat

Destaca el seu llegat en la participació de les persones migrants i la integració, així com la lluita pels drets, la igualtat i la pràctica de la solidaritat amb la població més vulnerable

• Félix Ebanda va ser portaveu de la Plataforma Intercultural d'Espanya

02/04/2023

L'Espai Intercultural, adscrit a la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, portarà el nom de Félix Ebanda Njoh, com a homenatge a la memòria i obra de qui va ser vicepresident i portaveu de la Plataforma Intercultural d'Espanya, a més de president de l'associació “Casa Camerun” i membre cofundador de “CESÁfrica” a València. Ho ha anunciat la regidora Maite Ibáñez en destacar la labor d’Ebanda, que va morir el juny de 2020, “deixant el seu llegat en favor de la participació de les persones migrants, la integració i la interculturalitat”. “Amb este espai el recordarem com una persona molt volguda i respectada per totes les persones que van tindre l'oportunitat de conéixer-ho”, ha afegit l’edil de Cooperació al Desenvolupament i Migració.
 

La iniciativa va ser proposada per la Plataforma Intercultural d'Espanya, que és una entitat membre del Consell Local d'Immigració i Interculturalitat de l'Ajuntament de València. I esta petició va ser traslladada a la Comissió Permanent de l’esmentat consell, on es va aprovar per unanimitat. “Ara la tramitació està pròxima de ser finalitzada, per la qual cosa en un breu termini de temps la nova denominació Espai Intercultural Félix Ebanda Njoh serà efectiva”, ha explicat Maite Ibáñez en manifestar: “Esperem que, posant el seu nom a este espai, el seu record quede sempre inesborrable, com una persona referent en la defensa de la convivència i els valors”.

D'Ebanda ha destacat per “la seua lluita pels drets de les persones migrants, la seua participació en la societat i la igualtat, practicant la solidaritat amb aquells sectors més vulnerables de la nostra societat, havent desenvolupat molta acció en l'àmbit polític i social, cantautor, compositor i excel·lent persona reconegut per les institucions”, ha assegurat la regidora. L'Espai Intercultural, situat en el baix del número 2 del carrer dels jardins, és un recurs municipal que depén de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, per a l'ús de les associacions i entitats sense ànim de lucre que desenvolupen activitats amb finalitats cíviques i socials relacionades amb la població migrant i la cooperació al desenvolupament que no disposen de local adequat en una primera fase de la seua constitució i desenvolupament o que es troben en situació transitòria. Disposa de despatxos, aula de formació, aula multi usos i equipament tècnic.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez