S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament amplia l’oferta d’escoletes municipals amb la finalització de les obres de la del carrer de Clara Campoamor

Amb la culminació del projecte, “que ha sigut complex”, este centre podrà començar a funcionar en uns dies

• Interior de l'escoleta Clara Campoamor

23/09/2022

Les obres de la nova escoleta infantil per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys al carrer de la Diputada Clara Campoamor, en la confluència dels barris de Sant Llorenç amb Els Orriols i Benimaclet, ja han finalitzat, tal com ha anunciat hui la regidorade Gestió de Recursos, Lluïsa Notario. I este nou centrepodrà començar a funcionar en uns dies, sota gestió pública municipal, segons ha afegit la regidora d’Educació, Maite Ibáñez.

 

Les dos regidores han visitat esta nova equipació amb motiu de la finalització de les obres que –en paraules de Notario- “permetran una nova dotació pública per a les famílies”. “El nostre compromís de dotar la ciutat de València d’infraestructures educatives públiques de qualitat és molt clar, com demostra la construcció d’esta escoleta, les obres en diversos centres, les intervencions per millorar l’eficiència energètica o el reforç dels contractes de neteja i manteniment”, ha destacat la regidora de Gestió de Recursos, en afegir que “tot això l’Ajuntament ho fa de la mà de les comunitats educatives, amb les que manté un diàleg fluid i continu perquè els nostres xiquets i xiquetes compten amb espais de formació òptims i treballem en eixa línia des que estem al govern de la ciutat”, ha assegurat.

Lluïsa Notario ha mostrat la seua “satisfacció” per la finalització d’esta nova escoleta “perquè és conegut per totes i tots que este ha sigut un projecte molt complicat, que venia de mandats anteriors, quan un concurs de creditors de l’empresa adjudicatària va forçar la paralització de les obres durant anys, i ara, a més, s’ha hagut d’executar en unes condicions del sector de la construcció molt complicades i s’ha finalitzat amb èxit gràcies al gran treball del Servici Municipal d’Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics”.

La intervenció ha consistit en una adequació en aquells elements de l’edifici i la parcel·la inacabats. S’han alçat algunes instal·lacions, sanitaris i paviments en mal estat, s’ha executat el barandat interior i la regulació de paraments interiors, acabaments, falsos sostres i pintures. A més, s’han reajustat fusteries interiors i s’han col·locat les exteriors, també s’han tornat a executar les instal·lacions deteriorades d’electricitat, lampisteria, gas, sanejament, climatització, incendis, calefacció, etc.

Per últim, Notario ha explicat que “l’estat de l’obra inacabada era pitjor del que preveu inicialment, fonamentalment pel deteriorament de parts ocultes de les instal·lacions. Una vegada revisat i ajustades les obres també es va proposar una alternativa d’instal·lació aerotèrmica més eficient”. En total, el pressupost ha arribat als 545.100,42 euros.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha apuntat que “tot està preparat i l’equip docent i educador en els pròxims dies realitzarà entrevistes amb les famílies de l’alumnat”. “Paral·lelament —ha explicat— estem preparant el projecte educatiu, l’equipament de les instal·lacions i treballant en el procés de matriculació”.

Ibáñez també ha destacat que amb l’obertura de la nova escola “este equip de govern augmenta l’oferta de places públiques de primer cicle d’Educació Infantil i donem suport a la conciliació”.

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario
Maite Ibáñez