Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València posa en marxa l’Àrea de Prioritat Residencial Ciutat Vella Nord que va demanar el veïnat i acredita més de 14.000 vehicles

Mobilitat Sostenible informa que hui finalitza la fase informativa i demà s’activa plenament el nou entorn amable

• Zona de l'APR Ciutat Vella

30/11/2021

L'Ajuntament de València posa demà en marxa l'Àrea de Prioritat Residencial (APR) Ciutat Vella Nord, la primera que s'establix en el cap i casal després del mandat ciutadà emanat dels Pressupostos Participatius. La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha explicat que hui acaba la fase informativa en la qual no es sancionava els vehicles infractors, i ha informat que fins ara s'han acreditat 14.443 matrícules amb accés permanent. El procés d'autoritzacions estarà sempre obert. L’entrada en marxa de l’APR evitarà el trànsit oportunista i propiciarà un entorn més amable, respectuós amb el patrimoni protegit i amb noves oportunitats per al comerç, segons s’explica des de la regidoria.

 

Demà s'activen plenament les càmeres de control d'accés a Ciutat Vella Nord, cinc punts des d'on es controlarà el pas de vehicles autoritzats. Fins ara la regidoria de Mobilitat Sostenible ha acreditat a un total de 14.443 matrícules permanents, és a dir, residents, propietaris d'habitatges o places d'aparcament en la zona d'influència, vehicles d'emergència i seguretat ciutadana, de repartiment, taxis, servicis públics, etc.

Un equip de 14 persones

Mobilitat Sostenible compta amb un equip de 14 persones que treballen diàriament per tramitar totes les sol·licituds, un procés de registre que ha experimentat un creixement important els últims dies en els quals s'han atés centenars de telefonades. S'ha de recordar que des del passat mes de febrer es podia començar a sol·licitar el permís per accedir a l'APR; no obstant això, s'ha registrat una major activitat des de l'anunci de la fase informativa, que va començar el passat 18 d'octubre fins hui. Per tant, demà és l'entrada en vigor de l'APR, on ja es sancionarà els vehicles que no compten amb autorització.

En el cas de produir-se alguna entrada de vehicles no registrats en el sistema de videovigilància de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, les persones interessades tindran fins a cinc dies per poder acreditar el seu accés. En el cas de no fer-ho l'Ajuntament posarà en marxa el procediment sancionador, que contempla multes de 60 euros per esta infracció. S'ha de recordar que els permisos puntuals també es poden sol·licitar amb cinc dies d'antelació.

Campanya informativa

Quant al balanç de la campanya informativa, la Regidoria de Mobilitat Sostenible ha informat que s'han enviat un total de 7.200 cartes a propietaris de vehicles que havien accedit sense autorització a l'APR. Una missiva en la qual se'ls explicava que el seu vehicle no estava registrat en el sistema de control i, per tant, se'ls convidava a demanar el permís corresponent.

D'altra banda, des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible es torna a incidir que les autoritzacions es comuniquen via correu electrònic, així que és possible que moltes persones hagen rebut la corresponent confirmació, però el mail haja caigut en la safata de correu brossa. Es prega que revisen esta bústia. Fins ara han accedit al web i l'app de l'APR València 2.936 usuaris. Este és el web d'accés: https://www.valencia.es/-/area-de-prioritat-residencial-de-ciutat-vella

Tipologia d’autoritzacions

Quant a la tipologia d'autoritzacions, dels 5.031 titulars de vehicles validats, el 37 % corresponen a persones empadronades en l'àrea de Ciutat Vella Nord, mentre que un 21 % són empreses que presten servicis dins de l'APR. Les persones propietàries de places d'estacionament i empreses de càrrega i descàrrega representen cadascuna el 9 % de les autoritzacions.

L'Associació de Venedors del Mercat Central ha introduït fins ara 192 matrícules amb dret d’accés per la zona restringida.

Els veïns, comerciants i altres persones jurídiques (associacions, fundacions, etc.) que poden ser autoritzades per operar en la zona han disposat fins ara de 8 mesos per a registrar els seus vehicles.

La possibilitat de fer-ho per a nous i vells residents, comerciants o altres agents susceptibles de ser incorporats està sempre oberta, així com per a facilitar la documentació necessària que puga no haver-se presentat en la sol·licitud inicial i ajornat l'alta.

 

TIPOLOGIES AUTORITZADES

TIPUS

DESCRIPCIÓ

Total

A01

A.1 EMPADRONATS EN GENERAL

1846

A02

A.2 EMPADRONATS MAJORS DE 70 ANYS

177

A03

A.3 EMPADRONATS AMB LIMITACIÓ DE MOBILITAT TEMPORAL

3

A04

A.4 EMPADRONATS AMB ACREDITACIÓ DE FAMÍLIA NOMBROSA

16

B00

B. PROPIETARIS O ARRENDATARIS DE VIVENDES

347

C00

C. PROPIETARIS O ARREND. DE PLACES DE GARATGE

484

D00

D. VEHICLES OFICIALSS ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

(inclou càrregues massives de PL, PN, camions del fem, ambulàncies, etc)

14

F01

F.1 PERSONES CON TARGETA MOBILITAT REDUÏDA

127

F02

F.2 PERSONES FÍSIQUES O JURÍDIQUES TITULARS DE VEHÍCLES PMR

6

G02

G.2 PARKING SENSE SISTEMA DE DETECCIÓ DE MATRÍCULES

1

H01

H.1 ESTABLIMENT D’HOSTALATGE AMB PLACES D’APARCAMENT

4

H02

H.2 ESTABLIMENT D’HOSTALATGE SENSE PLACES D’APARCAMENT

6

I00

I. TITULARS DE COMERÇ/EMPRESA AMB LOCAL APR

373

J00

J. EMPRESES QUE PRESTEN SERV. DINS DE L’APR

1103

L00

L. EMPRESES DE CÀRREGA I DESCÀRREGA

429

M00

M. EMPRESAS DE MUDANZA (del registro municipal de mudanzas)

41

N00

N. EMPRESES DE REMOLC DE VEHICLES I AUXILI

3

O00

O. EMPRESES TITULARS DE VEHIC. LLOGUER AMB CONDUCTOR

26

P00

P. ASSOCIACIONS AMB UN LOCAL EN L’APR

23

Z01

Z.1 TAXIS (càrrega massiva de dades Ministeri 3.500 taxis)

1

Z03

Z.3 AUTOBUSOS I TRANSPORT REGULAR DE VIATGERS

1