S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València es prepara per a aclamar a les seues falleres majors

L’alcalde participa esta vesprada en els assajos dels actes d’exaltació de les màximes representants de les Falles 2023, que se celebraran divendres i dissabte

• Les Falleres Majors de 2023, Laura Mengó i Paula Nieto

25/01/2023

L’alcalde de València, Joan Ribó, participarà esta vesprada en els assajos dels actes d’exaltació de les falleres majors de València de l’exercici 2023, que se celebraran divendres 27 i dissabte 28 al Palau de Congressos de València. En la jornada de hui, Joan Ribó compartirà “l’emoció” amb les màximes representants de les pròximes festes falleres, Laura Mengó i Paula Nieto, qui, amb les seues corts d’honor, protagonitzaran este cap de setmana “un dels actes més emblemàtics, en els quals València aclama a les seues falleres majors”.
 

L’objectiu d’estos assajos, organitzats per Junta Central Fallera, és garantir la “solemnitat” de la desfilada que realitzaran Laura Mengó i Paula Nieto fins a arribar a l’escenari, on l’alcalde els imposarà la banda i emblema de Fallera Major. Una solemnitat -segons les paraules de l’alcalde al programa oficial d’estes exaltacions- amb què es revesteixen els grans actes que vertebren la festa de les Falles”.

En estos textos, Joan Ribó parla del futur de la festa, “ple d’esperança amb xiquets i xiquetes implicades en les activitats de les seues comissions que fan dels seus casals una escola de convivència”, i es deté “en el fons de la festa, en el qual sempre estan presents les emocions i els sentiments, que són les sensacions que verdaderament li donen sentit”.

L’assaig de hui serà l’avantsala d’un acte que Joan Ribó ha definit com “una d’eixes cites d'emocions, de sentiments amb què el col·lectiu faller i la ciutat de València expressaran a les seues falleres el seu reconeixement per tot un any de compromís amb les Falles”.

L’Exaltació de la fallera major, Laura Mengó Hernández i la seua cort d’honor, divendres 27, començarà amb un espectacle del Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent mentre que l’animació de l’exaltació de Paula Nieto Medina i la seua cort d’honor anirà a càrrec de les comissions Bisbe Amigó-Conca i Acàcies-Picayo, guanyadores del XXXVI concurs infantil de Playbacks de Junta Central Fallera en les modalitats de grup A i grup B, respectivament. Els fallers Jaume López Bronchud (president de la comissió Cadis-Cura Femenia) i Amparo Sospedra (fallera de la comissió Giorgeta-Roig de Corella i vicepresidenta de cultura de la JCF els dos darrers exercicis) seran els mantenidors, respectivament, de Laura Mengó i Paula Nieto.