Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Desactivat el protocol per episodis de contaminació en tornar als paràmetres habituals

La millora de la qualitat de l’aire ja es va fer palesa diumenge, i ahir es va confirmar que els nivells de partícules tornen a ser saludables

• Vista del Jardí del Túria

16/08/2022

El regidor de Qualitat Acústica i de l’Aire, Giuseppe Grezzi, ha anunciat la desactivació hui del protocol de mesures que s’adopten durant els episodis d’alta contaminació per PM10 a la ciutat de València. Després de dos dies en què el nivell d’alerta va rebaixar-se per la millora ambiental, hui s’ha desactivat el protocol per les bones dades de qualitat d’aire que ha enregistrat Xarxa de Vigilància de la Contaminació Atmosfèrica de València.


Durant el diumenge 14 d’agost es va produir una notable disminució dels nivells de partícules en suspensió en la seua fracció inferior a 10 micres (PM10) respecte als registrats el dia anterior en totes les estacions de la Xarxa de Vigilància de la Contaminació Atmosfèrica de València. En dos de les estacions, Doctor Lluch i avinguda de França, es va superar novament el valor límit diari de 50 µg/m³, aconseguint-se nivells de 77 i 53 µg/m³ per a la mitjana diària, respectivament. En la resta d’estacions de la ciutat, la mitjana diària es va situar per davall de 50 µg/m³, amb valors compresos entre 12 i 44 µg/m³. Tot i això, es va considerar mantindre activat el protocol per elevats nivells de PM10, rebaixant el protocol a un episodi de contaminació de tipus 1.

En el dia d’ahir, 15 d’agost, la mitjana diària de partícules en suspensió inferiors a 10 micres (PM10) es va situar per davall de 50 µg/m³ en totes les estacions de la Xarxa de Vigilància de la Contaminació Atmosfèrica de la ciutat, amb valors compresos entre 9 i 36 µg/m³, confirmant-se la tendència descendent iniciada el dia anterior i havent-se restablit els nivells que habitualment es registren d’este contaminant.

En estes circumstàncies, i tenint en compte que la resta de contaminants mesurats per les estacions de la Xarxa de Vigilància es troben igualment en valors normals, allunyats dels límits establits en la legislació, es considera que pot desactivar-se el protocol de mesures per episodis d’alta contaminació per PM10, deixant de tindre efecte les mesures informatives adoptades fins hui.