Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València recupera dos milions d'euros de depòsits no reclamats durant dècades

Sanjuán destaca que “els diners que anteriors governs van deixar oblidats es destinarà a programes educatius per a persones amb discapacitat”

• L'Ajuntament destinarà els diners recuperats a programes educatius per a persones amb discapacitat

07/01/2022

L'Ajuntament de València ha localitzat més de dos milions d'euros procedents de garanties depositades per empreses i particulars en alguns casos fa més de 20 anys i que no han sigut reclamades. “Davant esta situació, la Regidoria d'Hisenda ha procedit a publicar en la web municipal i en el Butlletí Oficial de la Província totes les fiances registrades i, en el cas que els seus propietaris no demanen la devolució, es destinarà els diners a finançar programes dirigits a promoure la millora de les condicions educatives de les persones amb discapacitat”, segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán.

 

“A l'Ajuntament de València estem millorant els nostres sistemes de compatibilitat, portant-los al segle XXI i això ens està permetent ja recuperar diners per als valencians i les valencianes. En este consistori hi havia més de dos milions d'euros en depòsits, alguns dècades, que mai havien sigut revisats per les anteriors corporacions i que tampoc havien sigut recuperats per les empreses o els particulars que els havien depositats”, ha manifestat Sanjuán.

“L'aplicació del Projecte Seda, el nou sistema de gestió econòmic financer que ha entrat en funcionament en 2022, ha permés la localització de tots estos depòsits que es van produir durant anteriors corporacions i que no havien sigut revisats anteriorment”. “Per això, en este trànsit cap a un nou programa, la qual cosa hem fet és publicar tots estos depòsits perquè els interessats puguen reclamar-los si tenen dret a ells o, en el cas que estos dos milions d'euros no tinguen reclamants, els destinarem, com diu la llei, a polítiques educatives que ajuden a persones amb discapacitat”. “Per tant, dos milions d'euros que estaven senzillament oblidats pels anteriors governs seran recuperats i en una gran part, destinats a les persones que més ho necessiten”, ha finalitzat el regidor d'Hisenda.

En el llistat que han realitzat els tècnics de la Regidoria d'Hisenda apareixen des de xicotetes garanties d'uns pocs euros fins a sumes que pràcticament aconsegueixen els 300.000 euros corresponents a depòsits d'empreses.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán