S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Joan Ribó presencia la mascletà al costat de les persones amb diversitat funcional de l'entitat ASPAYYM

El balcó principal de la casa consistorial comptarà amb la presència dels actors del musical Ghost, entre els quals es troba el cantant David Bustamante

• Dècima mascletà

10/03/2023

L'alcalde de València, Joan Ribó, presenciarà la mascletà de hui al costat de les persones amb diversitat funcional de l'associació ASPAYYM, en l'espai que tenen reservat en la Plaça de l'Ajuntament.
 

Una mascletà de tall clàssic que disparada pel pirotècnic valencià Luis Brunchú, que ha dissenyat este espectacle per a la pirotècnica Saragossana, empresa històrica de la capital aragonesa amb més de 160 anys d'antiguitat, que es caracteritza pels seus mètodes artesanals de fabricació dels productes pirotècnics. Ha tingut duració aproximada de cinc minuts i 90 quilos de pólvora. Luis Brunchú ha descrit la de hui com “una mascletà bastant clàssica, com ens agrada fer-les a nosaltres, amb principis aeris de menys a més, variant els efectes. Amb cinc fases amb foc aeri i terrestre, terratrémol en tres fases amb una última fase molt potent i bombardeig d'uns 20 segons on hem cremant trons i xiuladores que van en augment fins al colp final hermètic”.

Hui el balcó principal de la casa consistorial ha comptat amb la presència dels actors del musical Ghost, entre els quals es troba el cantant David Bustamante, que estaran representant el musical en el Teatre Olympia fins al dia 19. També han assistit al balcó la Vicepresidenta del Consell, Aitana Mas; el Conseller de Sanitat, Miguel Mínguez; el Comandant Naval, Jesús Otero; el Secretari Autonòmic, Miguel Soler; la Síndica de Compromis, Papi Robles; i la Fundació Cent Anys LLEVANT UD inclusiu.

Uns altres dels convidats al balcó per a presenciar la mascletà han sigut el president del Consell Territorial de l'Once, Enrique Llin i el delegat de l'ONCE a la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel, que hui han participat en l'acte de presentació del cupó de l'ONCE dedicat a les Falles 2023, al costat de l'alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

Demà l'encarregada del disparar la mascletà serà la Pirotècnia Tomás, de la localitat castellonenca de Benicarló. Començarà amb quatre fases de foc aeri amb diferents intensitats, seguides de quatre retencions terrestres d'estil tradicional. A continuació vindrà un terratrémol progressiu, culminat per un potent arravatament aeri de trons. El divendres li tocarà el torn a l'empresa valència Mediterrani, una empresa que destaca per la joventut dels seus propietaris, el seu entusiasme i el seu afany per modernitzar l'ofici.

Les mascletaes es poden seguir en directe a través del compte de Facebook de l'Ajuntament de València @AjuntamentVLC des de les 13.58 hores. D'altra banda, amb motiu dels actes de les Falles, l'edifici de la casa consistorial romandrà tancat a les visites del públic fins al 19 de març.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Luis Brunchú