S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La presència de coronavirus en aigües residuals a València es manté en nivells baixos i no varia respecte a la setmana anterior

La regidora Elisa Valía assegura que “haver arribat a esta situació és un èxit col·lectiu, però no podem abaixar la guàrdia encara”

• Anàlisis realitzades des de la Delegació del Cicle Integral de l'Aigua

24/10/2021

Les zones de la ciutat amb major presència del virus són Ciutat Vella i Campanar; i en dos sectors les mostres recullen presencia zero: Castellar i El Perellonet.

 

Les anàlisis en aigües residuals per a la detecció de coronavirus a la ciutat de València, realitzats des de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua durant tota la pandèmia a través del conveni amb Global Omnium, indiquen que la presència del virus es manté en nivells baixos i pràcticament no mostren variació respecte a la setmana anterior. En concret, la mostra del dimarts 12 de setembre ha recollit 3,2 milions de UG per litre i la mostra del 19 de setembre la quantitat és de 3,5 milions de UG per litre.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha explicat que les anàlisis “estan llançant dades que ens conviden a ser optimistes, ja que els nivells són similars a l'estiu de 2020, quan es va donar la millor situació des que es van iniciar estos estudis en la xarxa de clavegueram de la ciutat”. “La volta al treball i a les aules, així com l'augment de la mobilitat després de les vacances estivals i fins i tot la celebració dels actes fallers no ha suposat un augment de la presència del coronavirus en les aigües residuals, d'acord amb les dades que manegem i que posem en coneixement de la societat”, ha recordat la regidora.

Les mostres recollides revelen major o menor presència de virus per zones. De fet, hi ha dos sectors que no mostren presència del coronavirus, com són El Perellonet i Castellar. En este sentit, Elisa Valía ha assenyalat que “als pobles del sud la situació és bastant bona, la qual cosa està relacionada amb la disminució de la població en esta època de l'any. Per això, entra dins de la normalitat que siga més difícil detectar la presència de coronavirus i la magnitud, per una qüestió de representativitat de la mostra”.

Les dades obtingudes del Palmar, Benimamet, Mestalla, Pla del Real, Algirós i Poblats Marítims també estan per davall de la mitjana.

Quant als sectors que es veuen més afectats, les mostres revelen que la presència del coronavirus és major a Ciutat Vella, seguit de Campanar, Malilla i El Saler.

Segons Elisa Valía, “haver arribat a esta situació és un èxit col·lectiu, ja que estem conquistant la normalitat en les nostres vides”. A més, la regidora ha ressaltat “la importància de la vacunació de la població”. En tot cas, ha continuat Valía, “Sanitat ha registrat un xicotet augment en la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana, de manera que no hem de abaixar la guàrdia ni oblidar que el virus segueix ací, motiu pel qual és necessari continuar complint amb les indicacions sanitàries per a eixir per fi de la pandèmia”.

Recursos multimèdia

Elisa Valía