S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les famílies valencianes ja poden sol·licitar les subvencions del xec escolar

El BOP ha publicat hui la convocatòria per a presentar les sol·licituds, la qual cosa obri el termini este dissabte 13 de maig

• El termini de presentació de sol·licituds estarà obert durant 20 dies naturals a comptar des de demà dissabte

12/05/2023

Les famílies valencianes poden presentar, a partir de demà dissabte, 13 de maig, les sol·licituds per a ser beneficiàries de les subvencions destinades al xec escolar corresponents al curs 2023-2024. El Butlletí Oficial de la Província, BOP, publica hui divendres la convocatòria de les ajudes, amb la qual cosa s'obri el termini de presentació de sol·licituds, que estarà accessible durant un període de 20 dies naturals a comptar des de demà dissabte.
 

Esta iniciativa municipal disposa, en la convocatòria per al pròxim curs escolar, d'una dotació pressupostària de 3.520.000 euros, amb la qual es donarà suport a l'escolarització de la població infantil de la ciutat. Es contempla que cada sol·licitud pot rebre un import màxim mensual de 120 euros, per un període màxim d'11 mensualitats. Tal com establixen les bases, en cap cas l'import mensual de l'ajuda podrà superar el corresponent a la quota mensual que tinga establida l'escola infantil o centre educatiu en concepte d'ensenyament.

L'objectiu d'estes ajudes és contribuir a les despeses d'ensenyament de l'alumnat de 0 a 6 anys (excepte l'alumnat de 2 a 3 anys, nascut en 2021) empadronat en el municipi de València. Cal tindre en compte la gratuïtat de les places per a xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys a través del bo infantil de la Generalitat, que cobrix el cost de l'ensenyament de setembre a juny. Per això, l'Ajuntament realitzarà una segona convocatòria de xec escolar, a l'octubre d'enguany, dirigida a l'alumnat de 2 i 3 anys d'edat per a cobrir específicament el mes de juliol (ja que la resta de mesos l'escolarització és gratuïta). Com és conegut, el xec escolar és compatible amb el bo infantil de la Generalitat, per la qual cosa les famílies poden ser beneficiàries de totes dues ajudes i sumar les quanties de estes per a reduir el cost de l'escolarització a les escoles infantils.

Així, les sol·licituds del xec escolar s'efectuaran en dos convocatòries, per a poder disposar de la relació d'alumnat beneficiari de l'ajuda de bo infantil autonòmic, la qual cosa permetrà gestionar la gestió de l'ajuda de xec escolar del mes de juliol per a menors d'esta franja d'edat de manera més àgil i eficaç.

https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/ge/es/convocatoria/692058.