Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament col·laborarà amb la promoció, la dinamització, el desenvolupament i la sostenibilitat del sector arrosser de València

La Junta de Govern aprova demà un conveni entre el consistori i el Consell Regulador de la denominació d’origen “Arròs de València”

• Cultiu d'arròs al terme municipal

20/05/2021

La Junta de Govern aprovarà demà un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el consell regulador de la Denominació d’Origen “Arròs de València” per promocionar, dinamitzar, desenvolupar i garantir la sostenibilitat del sector arrosser de la ciutat.

 

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha donat compte hui d’este acord que “permetrà fer valdre el cultiu d'este cereal que es cultiva des de fa molts segles al Parc de l'Albufera”. “Volem que la gent conega i valore tot el cultiu i tot el treball que estan fent els llauradors”, ha destacat l’edil en assenyalar que, segons este conveni, “l’Ajuntament facilitarà l’ús a l’esmentat òrgan gestor de la Denominació d’Origen “Arròs de València” una parcel·la municipal annexa a la Trilladora del Tocaio”.

“En este camp de cultius de marjal, de recent adquisició, es cultivarà este cereal i també, anualment, s’executarà un programa d'activitats divulgatives, científiques i promoció que es desenvoluparà al voltant de l'esmentat edifici de L'Albufera que està situada al poble del Palmar”, ha concretat el regidor Alejandro Ramon.

Per la seua banda, com a responsable municipal de Salut i Consum, Turisme i Internacionalització, el regidor Emiliano García, ha assenyalat que “València deu gran part de la seua història a este cereal, perquè a més de ser la base de la nostra cuina, és l’ingredient estrela d’una institució gastronòmica i turística com és la paella”. Per això, ha manifestat, “el sector arrosser valencià és un dels més importants i des de l’Ajuntament som conscients de la necessitat de protegir-lo, promocionar-lo i reconéixer el paper que desenvolupa”.

El conveni, que elaborat en el marc de l’Estratègia Alimentària València 2025, signaran estos dos regidors, en nom de l’Ajuntament, compleix l’objectiu municipal d’impulsar productes provinents de l’agricultura de proximitat i criteris de sostenibilitat ambiental. L’Ajuntament també durà a terme accions per divulgar les característiques de l'agrosistema arrosser, la cultura gastronòmica i etnològica associada al cultiu, per tal de reconéixer les seues característiques gastronòmiques, culturals i de desenvolupament de l’economia local.

Així mateix, és objecte d'este conveni l'acompanyament al sector en processos de transició agroecològica, mitjançant accions demostratives i de foment, que promoguen pràctiques culturals cada vegada més responsables socialment i ambientalment, tal com han explicat els regidors Alejandro Ramon i Emiliano García.

Recursos multimèdia

Alejandro Ramon