S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament convocarà totes les entitats dels barris en les juntes de districte per explicar el nou contracte de jardineria sostenible

El vicealcalde Sergi Campillo es reunix amb la Federació d’Associacions Veïnals de València i avança un pla per “‘solucionar tots els dubtes i atendre totes les peticions”

• La jardineria comporta el manteniment de vora 2,8 milions de metres quadrats de zones verdes de la ciutat

22/09/2022

El vicealcalde i regidor dEcologia Urbana, Sergi Campillo, sha reunit amb els representants de la Federació dAssociacions Veïnals de València i ha anunciat que lAjuntament convocarà totes les entitats dels barris de la ciutat en les juntes municipals de districte per tal dexplicar a la ciutadania les característiques principals del nou contracte municipal de jardineria sostenible.

 

“‘Hem convocat hui la Federació d’Associacions Veïnals de València per tal d’explicar als seus responsables el nou contracte de manteniment de jardineria i d’arbrat viari de la ciutat, el qual implica un increment pressupostari del 50 % en relació al contracte del govern municipal del Partit Popular”, ha argumentat Sergi Campillo.

Per al regidor d’Ecologia Urbana, després de la signatura formal de la contracta de jardineria sostenible i la seua presentació als mitjans de comunicació, “‘és moment d’exposar en detall a tota la ciutadania la situació d’estos contractes. En conseqüència, després d’esta reunió amb la federació veïnal, anem a convocar una trobada en cadascuna de les juntes de districte, deu en total, per dialogar amb totes les entitats que hi ha en les bases de dades municipals”. “‘Anem a explicar el nou contracte de manteniment de jardineria sostenible i arbrat viari a les entitats veïnals i a altres agrupacions per tal de solucionar tots els dubtes i atendre totes les peticions”, ha conclòs el vicealcalde, Sergi Campillo.

Un contracte de 21 milions deuros per a quatre anys

El nou contracte per a quatre anys del servici de manteniment i neteja dels espais enjardinats, de les seues instal·lacions i equipaments i de l’arbratge viari, té un pressupost de 21.207.020 euros, la qual cosa comporta un increment del 46 % respecte a allò que es va signar en l’any 2015. Es dividix en quatre lots i inclou nous servicis, com ara la poda d’arbres monumentals i l’obertura i tancament de jardins. A més, incrementa el nombre de treballadors adscrits al servici, que passarà de 274 a 353 persones.

La jardineria sostenible de la ciutat de València comportarà el manteniment, neteja, reg i cultiu de vora 2,8 milions de metres quadrats de zones verdes de la ciutat. Només els jardins de la Rambleta i el parc adscrit al Campus de Tarongers, d’uns 68.000 metres quadrats, es reserven per a la seua gestió a centres especials d’ocupació o empreses d’inserció social.

A més, la contracta inclourà el manteniment i cura d’elements inerts, com ara passejos, vials, paviments, espais de socialització canina, jocs infantils, mobiliari o fonts, entre d’altres. Este punt inclou l’atenció dels 699 jardins de la ciutat i dels 118.147 arbres existents, així com de les 645 zones infantils (56.976 metres quadrats i 1.806 elements), els 88 equipaments biosaludables (385 elements) i les 45 zones de socialització canina (20.456 metres quadrats).

València, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024

La nova contracta de jardineria és “‘fonamental” en l’estratègia de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024, segons ha recordat Campillo. Este premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats amb el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Esta competició de València per esdevindre Capital Verda Europea 2024 se suma a altres fites europees i mundials, com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra abans de 2030.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo