Buscando, por favor espere....

Noticias Destacadas | Ayuntamiento de Valencia - València

Búsqueda de noticias

Fecha (dd/mm/aaaa)

Búsqueda por día

Últimas noticias


Volver

València adjudica el primer contrato de experiencias piloto para fomentar la biodiversidad urbana en el parque de Marxalenes y en el centro Natúria

Se instalarán refugios para murciélagos, nidos para aves y cajas para insectos polinizadores

• Instalación para insectos

06/07/2021

L’Organisme Autònom de Parcs i Jardins ha adjudicat el servei per implantar programes de foment de la biodiversitat urbana. Es tracta d’una experiència pilot, que s’instal·larà al centre Natúria i el parc de Marxalenes, i que afavoriran la presència de fauna considerada beneficiosa. El vicealcalde de València i president de l’Organisme Autònom, Sergi Campillo, ha afirmat que “el govern de Joan Ribó té una aposta decidida pel foment de la biodiversitat urbana i, per això, este contracte d’experiències pilot ens servirà per a establir l’estratègia de biodiversitat al Pla Verd.”

 

En concret, es col·locaran refugis per a rates penades, nius per a aus i caixes per a insectes pol·linitzadors com les abelles. En tots els recursos s’instal·larà, a més, cartelleria digital informativa per informar als vianants del seu ús. Des de l’OAM de Parcs i Jardins es considera que el parc de Marxalenes i el centre Natúria presenten una característiques ideals per a la implantació d’estos projectes pilot. Així, les espècies més urbanites trobaran recer a les infraestructures arquitectòniques mentre que els arbres circumdants oferiran protecció a les espècies silvestres.

La col·locació de caixes per a insectes pol·linitzadors servirà com a indicador de la presència d'abelles solitàries en la zona, que aprofitaran els orificis creats en este tipus de refugis per a construir les seues cel·les. Com a complement, es plantaran xicotetes illes de flora auxiliar, que afavorisquen tant la presència de pol·linitzadors com la d’insectes que servisquen d'aliment a aus insectívores o sargantanes, entre d’altres espècies. Estes experiències aniran acompanyades de revisions periòdiques per a detectar quines tenen major èxit i determinar les que són més viables per replicar-les en altres zones de la ciutat. Igualment, i abans de la seua implantació, es realitzaran estudis previs per garantir la seua coexistència amb les espècies del jardí.

Les actuacions en el centre Natúria del Jardí del Túria i en el Parc de Marxalenes han estat licitades públicament i adjudicades per un import total de 5.358,17 euros (IVA inclòs) i amb una durada de 6 mesos.

Recursos multimedia

Sergi Campillo