S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Consell Local del Disseny es constituïx per consolidar València com a ciutat creativa i de la cultura

L’alcalde destaca la creació d’este òrgan pioner a Espanya, que naix amb la voluntat d’afiançar el disseny “per millorar la qualitat de vida del veïnat”

• València és la primera ciutat espanyola a rebre la distinció de Capital Mundial del Disseny

15/09/2022

Este matí ha tingut lloc la sessió constitutiva del Consell Local del Disseny, l’òrgan assessor creat amb l’objectiu d’impulsar València com a referent de la cultura i la creativitat. Es tracta d’una iniciativa pionera a Espanya, en el marc de la designació de València com a Capital Mundial del Disseny 2022, que naix amb la voluntat d’afiançar el disseny com a “ferramenta clau per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes”, en paraules de l’alcalde, Joan Ribó.

 

L’alcalde ha presidit la primera reunió de la nova estructura consultiva, en què també ha participat el director general de València Capital Mundial del Disseny, Xavi Calvo. El grup de treball s’estructurarà en tres comissions, de disseny, arquitectura i urbanisme, i ha acordat fer una primera anàlisi de la situació de la ciutat d’ací a febrer, per a la qual cosa encetarà contactes amb els diversos servicis municipals.

Ribó ha remarcat que “estem davant d’un òrgan nou”, que es posa en marxa per primera volta a Espanya i “es troba en molt poques ciutats”. El màxim responsable municipal ha incidit que “ens importa molt el disseny”, perquè “el disseny és, en definitiva, viure millor totes les persones, des de vore millor els cartells fins poder moure’s per l’espai públic d’una manera més agradable i que les edificacions siguen més útils”.

En relació al pressupost, Joan Ribó ha explicat que es destinaran 150 euros a cada membre per assistència i l’import total dependrà dels projectes concrets que es plantegen. El Consell del Disseny està integrat per professionals i persones expertes independents, que orientaran l’Ajuntament en l’aplicació de dissenys innovadors, sostenibles i inclusius en les polítiques urbanes. D’esta manera, es pretén donar continuïtat als assoliments de la Capital Mundial del Disseny en benefici del desenvolupament econòmic, social, cultural i ambiental.

Composició i funcionament

El Consell Local del Disseny de València està format per un total de 12 membres, amb perfils variats i complementaris, proposats per l’Associació València Capital del Disseny i la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana. La Junta de Govern Local els ha nomenat per un període de dos anys, amb possibilitat de ser renovats.

L’òrgan sectorial està adscrit a l’Alcaldia, funciona mitjançant un règim de reunions de periodicitat bimensual i treballa en les tres comissions especialitzades en disseny, arquitectura i urbanisme. La seu es localitza al centre d’innovació Las Naves. Estarà coordinat des de la Coordinació General de l’Alcaldia en aliança amb l’Associació València Capital del Disseny i la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana.

Formen part del Consell Local del Disseny: Silvana Andrés Salvador (experta en art, educació i infància), Carmen Baselga Fuster (espais i interiors), Inés Novella Abril (arquitecta, igualtat, gènere), Kike Correcher González (disseny estratègic), Marisa Gallén Jaime (disseny gràfic), Xavier Giner Ponce (filòsof i docent en disseny), Yolanda Pérez Herráiz (espais i producte), Nacho Lavernia Company (disseny industrial i de producte), Maite Palomares Figueres (arquitectura i patrimoni), Irene Reig Alberola (disseny cívic), Ana Segòvia Ciudad Real (disseny de producte i direcció d’art), i José Manuel Vidal García (paisatgisme i urbanisme).

Recursos multimèdia

Joan Ribó