S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Conservatori José Iturbi participa en la Missa d’Infants amb un programa de música valenciana

• Vicente Chuliá dirigeix l'Orquestra Simfònica, que té més de 60 membres

11/05/2023

El Conservatori Municipal de Música José Iturbi participa en la Missa d’Infants del dia de la Mare de Déu dels Desemparats per mitjà de la Coral Juan Bautista Comes i l’Orquestra Simfònica, que interpretaran un programa musical majoritàriament de compositors valencians per tal de celebrar el centenari de la coronació mariana.
 

Així, el programa musical de la Missa d’Infants s’obri enguany amb Ave Maria del compositor Lluís Romeu. Posteriorment s’interpretaran les peces “Senyor, tin pietat” i “Glòria” de l’obra Nostra pregària de l’autor Josep Climent. El salm responsorial estarà integrat per les obres Tu eres l’orgull del nostre poble de Josep Climent i Al·leluia de Pablo Márquez. L’ofertori inclourà la peça Glòria a Maria del compositor Sancho Marraco i, posteriorment, Nostra pregària i Todas las gentes de Josep Climent.

Per a la comunió hi ha previstes les obres Ave Maria de José Roca, L’àngel guardià de César Frank, Proclama mi alma de Josep Climent, Panis angelicus d’Hilarión Eslava, i Ave Maria de Josep Maria Gomar. Per al cant de lloança, el Conservatori ha preparat la peça Goigs a la Mare de Déu dels Desemparats d’Agustí Alamán, Ofrena d’Eduardo López-Chávarri i, com a comiat, Himne oficial de la coronació pontifícia de Lluís Romeu i l’Himne de la Comunitat Valenciana amb música del mestre Serrano i lletra de Maximilià Thous, que interpretarà el tenor Miguel Bou.

La participació en la Missa d’Infants s’ha convertit en un dels actes centrals de l’activitat acadèmica anual de la coral i de l’orquestra simfònica ja que permet els alumnes actuar en un espai i un acte emblemàtic de la vida de la ciutat. A més, tots els anys, a banda de les peces tradicionals, s’incorporen a la Missa d’Infants noves obres de compositors valencians per tal de donar a conéixer el ric patrimoni musical religiós valencià i evitar la seua desaparició. Enguany és un any especial en coincidir amb el centenari de la coronació de la Mare de Déu dels Desemparats.

La Coral Juan Bautista Comes està dirigida per Cristina Contreras i integrada per més de cent xiquets. Per la seua banda, l’Orquestra té més de 60 membres i està dirigida per Vicente Chuliá.