S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València commemora este diumenge el Dia Mundial de les Persones Refugiades a la plaça de l'Ajuntament

La jornada tindrà lloc en la plaça de l'Ajuntament este diumenge de matí

• Cartell d'activitats per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades

16/06/2022

´La nostra ciutat, el teu refugi´, junt l'Ajuntament de València, organitza este diumenge 19 de juny un matí lúdic i participatiu sobre la situació de les persones refugiades. En esta jornada, que tindrà lloc en la plaça de l'Ajuntament de 10 a 14 hores, es realitzaran activitats per a tota la família, com a taller de xapes, contacontes, estampació de teles, pintacaras, lectura de microrelats, dansa i l'actuació de Aliya Cycon Project, artista que a través de la seua música, crea ponts culturals i trenca estereotips.

 

Segons les últimes dades oferides per ACNUR, actualment hi ha en el món més de 100 milions de persones que s'han vist forçades a abandonar les seues llars, una xifra inèdita fins al moment. No obstant això, després de l'inici de la guerra a Ucraïna, estes xifres s'han vist incrementades amb 14 milions de persones més.

“València és una ciutat amable, oberta i inclusiva amb les persones que han reiniciat les seues vides en ella. Una Ciutat Refugi es constitueix des d'una ciutadania participativa i inclusiva, que dona valor a la diversitat, a la cohesió social i al reconeixement mutu per a crear una ciutat d'acollimen”, ha afirmat la regidora

Sota esta filosofia, en el marc de la iniciativa local ´La nostra ciutat, el teu refugi´, impulsada per Accem i CEAR PV, juntament amb la col·laboració de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València, es convida a la ciutadania a participar en la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades.

En l'acte seran presents quinze organitzacions que treballen en matèria d'asil, així com la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València, Maite Ibáñez, qui ha explicat que “volem commemorar este per sensibilitzar i conscienciar a la societat de la quantitat de persones que viuen desplaçades i refugiades a tot el món” i ha remarcat el ferm suport de l'Ajuntament a la defensa dels Drets Humans”.

A més, l'Ajuntament il·luminarà la seua façana de color blau la nit del dia 19 al 20 amb motiu del Dia del Refugiat, que se celebra el 20 de juny.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez