S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Experts internacionals es reunixen a València per analitzar els nous reptes i amenaces als quals s'enfronta la seguretat

Ribó: “Tenim una Policia Local cada vegada més pròxima a la ciutadania, formada i equipada per a enfrontar-se als reptes actuals i futurs en matèria de seguretat”

• Assistents a la trobada sobre seguretat organitzat per la PLV en el Palau de Congressos

01/12/2022

Hui ha començat, en el Palau de Congressos, la “Trobada per a la reflexió sobre seguretat i convivència a les ciutats”, un fòrum organitzat per la Fundació Protecció Ciutadana de la Policia Local de València, en el qual durant dos dies experts nacionals i internacionals en matèria de seguretat plantejaran, i donaran resposta, a les noves amenaces i reptes que presenta la seguretat a les grans ciutats. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit la inauguració, acompanyat, entre altres, pel regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano i la Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo. La primera de les intervencions, titulada “Noves exigències ètiques per a la Policia del segle XXI”, ha estat a càrrec de la Catedràtica Emèrita de filosofia moral i política, Adela Cortina.
 

Durant l'acte Ribó ha expressat “l'orgull de l'Ajuntament per una Policia Local amb 150 anys d'història cada vegada més pròxima a la ciutadania, formada i equipada per enfrontar-se als nous reptes en matèria de seguretat”, un cos policial que treballa en una ciutat “oberta i connectada al món per un núvol tecnològic que cada vegada ens oferix nous coneixements, però també noves complicacions per delictes que fa uns anys ni tan sols podíem imaginar”. Durant la seua intervenció l'alcalde ha destacat la “necessitat de preparar-se i innovar”, que té la Policia Local de València, “per a avançar-nos i previndre aquelles pràctiques que tracten de burlar la legalitat”.

Per la seua banda Cano ha reivindicat l'esforç que està fent la ciutat de València “per convertir-se en una gran àgora, un espai de debat i anàlisi de les diferents polítiques de seguretat”, i ha afirmat que “hui fem un pas important en este camí, ja que hem reunit a València durant dos dies a importants figures nacionals i internacionals, que aportaran idees i fórmules per garantir a la ciutadania el lliure gaudi dels seus drets i llibertats”. Durant la seua intervenció el regidor ha defensat “el model de proximitat que representen les Policies Locals de tota Espanya amb eines com la mediació, i la formació”.

Gabriela Bravo ha reivindicat el deure dels responsables públics perquè les ciutats “siguen espais segurs que potencien la tolerància, el respecte i la igualtat”.

Es tracta d'una trobada professional, que pretén convertir-se en un marc en el qual els qui dirigixen la seguretat, troben un fòrum per a reflexionar sobre el paper que les policies i la resta de cossos i forces de seguretat tenen i tindran en la societat present i futura. Una vegada transcorregut, pràcticament, el primer terç del segle XXI, la forma en la qual es presenta en la societat la delinqüència i la resta d'amenaces ha canviat. Unes noves amenaces que requerixen noves solucions a nivell operatiu i d'organització, però també l'adequació de la normativa legal i unes regles ètiques i de bones pràctiques que estiguen a l'altura d'una societat avançada com la nostra.

Durant la trobada, experts de primera categoria mundial estan abordant assumptes d'actualitat com el gihadisme, la ciberdelincuenciua, la ciberseguretat, la globalitat delictiva o la gestió internacional de la seguretat, i estan tractant de respondre qüestions com la validesa de les lleis actuals i la utilitat que estes presenten per al treball policial, que té com a funcions principals millorar la convivència i donar resposta a les necessitats concretes de la ciutadania.

Durant hui i demà, participaran en el congrés experts internacionals en seguretat de la talla del Superintendent de la Policia Metropolitana de Londres, Derek E. Braham, o el Director de la Regió de Pirineus Orientals de la Policia Nacional Francesa, M. Benoit Desmartin; comandaments policials de les principals ciutats del país com el Cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera, el Cap de la Policia Local de Sevilla, José Medina, el Comissari General de la Policia Municipal de Madrid, Oskar de Santos o el Cap de la Policia Local de Saragossa, Antonio Blas Soriano; així com reconeguts professionals de la seguretat com el Secretari del Consell d'Administració d'EUROPOL, Borja Barbosa, entre altres.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Aarón Cano