Buscando, por favor espere....

Noticias Destacadas | Ayuntamiento de Valencia - València

Búsqueda de noticias

Fecha (dd/mm/aaaa)

Búsqueda por día

Últimas noticias


Volver

La alcaldesa participa en la cumbre sobre el cambio climático organizada por el Papa Francisco en el Vaticano

• Imagen del Vaticano

14/05/2024

  • El 16 de maig la jornada, organitzada a través de l'Acadèmia Pontifícia de Ciències, reunirà alcaldes i governadors de tot el món com l'alcaldessa de París, l'alcalde de Londres, el de Roma, el de Sao Paulo o els governadors de Nova York i Califòrnia, entre altres
  • L'alcaldessa intervindrà en el panell “In the front lines: climate hotspots” per a explicar la Capitalitat Verda Europea i l'estratègia de València per a ser una ciutat més amable i sostenible
  • Al matí, el Papa Francesc rebrà en audiència a l'alcaldessa, al costat de la resta de participants en esta Cimera que posa el focus a les ciutats “com el nucli de la resiliència climàtica”
  • De la cimera sorgirà el “Protocol planetari per a la resiliència davant canvi climàtic: Una nova manera de navegar per la crisi climàtica”

L'alcaldessa de València, María José Catalá, participarà dijous que ve dia 16 de maig en la cimera sobre el canvi climàtic promoguda pel Papa Francesc a la Ciutat del Vaticà i que reunirà alcaldes, governadors, científics i investigadors de tot el món.

La cimera “From climate crisi to climate resilience” ha sigut organitzada a través de L'Acadèmia Pontifícia de Ciències i l'Acadèmia Pontifícia de Ciències Socials i se celebrarà entre el 15 i 17 de maig en Casina Pio IV (Ciutat del Vaticà). El 16 de maig serà el dia en què alcaldes i governadors de diferents països compartiran les seues experiències i els reptes als quals s'enfronten les ciutats davant el canvi climàtic.

L'alcaldessa intervindrà en el panell “In the front lines: climate hotspots” per a explicar la Capitalitat Verda Europea i l'estratègia de València per a ser una ciutat més amable i sostenible.

Entre els participants en esta cimera, també es troba l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo; l'alcalde de Londres, Sadiq Khan; l'alcaldessa de Boston, Michelle Wu; l'alcalde de Roma, Roberto Gualtieri; l'alcalde de Sao Paulo, Ricardo Nunes, l'alcaldessa de Colònia, Henriette Reker, entre altres. Així com, la governadora de l'Estat de Nova York, Kathy Hochul; el governador de la Regió Metropolitana de Santiago de Xile, Claudio Orrego o el governador de l'Estat de Califòrnia, Gavin Newsom, entre altres.

Al matí, el Papa Francesc rebrà en audiència a l'alcaldessa, María José Catalá, al costat de la resta de participants en esta Cimera que posa el focus a les ciutats “com el nucli de la resiliència climàtica”.

Del cim sorgirà el “Protocol planetari per a la resiliència davant canvi climàtic: Una nova manera de navegar per la crisi climàtica” on es fa una crida als Caps d'Estat i de Govern perquè faciliten una major participació d'alcaldes i governadors en la política climàtica mundial perquè “el canvi climàtic és global, repercutix localment i requerix accions locals.”

Recursos multimedia

María José Catalá