S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Orquestra de València ret homenatge al mestre José Serrano en el festival Serenates

Dirigida per Daniel Gil de Tejada junt amb la pianista María Linares

• Foto: Eduardo Alapont

28/06/2023

El Palau de la Música torna a col·laborar amb el festival estiuenc Serenates, coproduït per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, que celebra enguany la seua 36a edició. Un any més, l’Orquestra de València pujarà a l’escenari habilitat a l'icònic claustre del Centre Cultural La Nau per a oferir este dijous, 29 de juny, a les 22.00 hores, un concert homenatge a José Serrano en el 150 aniversari del seu naixement. El programa serà dirigit per Daniel Gil de Tejada i comptarà amb la participació de la jove concertista de piano, Maria Linares, així com de joves músics seleccionats de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.
 

El programa del concert, que està esgotat, gira entorn del 150 aniversari del naixement del mestre José Serrano i és per això que el públic podrà escoltar el programa ‘Una nit amb el Mestre Serrano’. D’esta manera, del compositor de Sueca es podrà escoltar la jota ‘La casita blanca’, “Moros y Cristianos” i l’intermedi de ‘La venta de los gatos’. Dos obres d’uns altres compositors insignes valencians coetanis com són ‘Una nit d’albaes’ de Salvador Giner i el preludi de ‘La revoltosa’ de Ruperto Chapí, completen el repertori valencià de la vetlada musical. 

Així mateix, també destaquen en el programa el romàntic ‘Concert per a piano i orquestra núm. 2’ de Camile Saint-Saëns, que serà interpretat per la jove i brillant concertista Marta Linares, així com l’espectacular ‘Obertura del festival acadèmic’ de Johannes Brahms, que constituïxen les dos obres que formen part de la primera meitat del concert. D’esta manera, l’Orquestra de València tocarà per dihuitena ocasió des de 1945 al Claustre de la Universitat.

Respecte a esta edició, hi col·laboren, a més, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, l’Ajuntament de València, el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, la European Festival Association i la Sabadell Fundació.

Daniel Gil de Tejada és director musical i director artístic adjunt de la Fundació de l’Òpera de Catalunya. Els seus pròxims compromisos el portaran a dirigir ‘Rigoletto’, de Giuseppe Verdi, en una gira pels principals teatres i auditoris de Catalunya i al Palau de Festivals de Cantàbria. Ha dirigit solistes de la talla de Juan Diego Flórez, Elena Mosuc, Saioa Hernández, Maria José Siri, Fabio Armiliato o Xabier Anduaga en llocs com el Teatro Real de Madrid, el Gran Teatre del Liceu, l’Auditori i el Palau de la Música de Barcelona, el Palau de la Música de València, l’Òpera de Niça, el Teatre Pergolesi de Jesi i el Bulgaria Hall de Sofia.

La pianista valenciana María Linares va finalitzar els estudis amb Juan Lago. Ha rebut el premi autonòmic de la Generalitat Valenciana de piano i música de cambra, així com el d’estudis a l’estranger i el premi d’honor atorgat per l’Ajuntament de València i el Conservatori Municipal José Iturbi. Ha guanyat més de vint reconeguts concursos nacionals i internacionals, que li han facilitat el fet d’oferir recitals en els Festivals de Piano Iturbi, Chopin de Valldemossa, Jove de Segòvia, el Vinté Aniversari de la Fundació Eutherpe, el XII Stagione di Legature al Teatre Rossini de Giogia del Colle a Itàlia, el Forum Jünger Solisten al Teatre Ring de Saarlouis a Alemanya, i el d’Ulverston al Regne Unit.