S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València commemorarà amb un concert gratuït el Dia d'Europa

Ensemble Casa Mediterráneo interpretarà obres relacionades amb el món de la Filosofia el 7 de maig en La Mutant

• Cartell promocional del concert

28/04/2023

El concert tindrà lloc diumenge 7 de maig a les 12:00 h en l’Espai d’Arts La Mutant. Organitzat per la Regidoria de Turisme i Internacionalització i Casa Mediterráneo, amb el títol “Europa i la Filosofia”, serà interpretat per l’Ensemble Casa Mediterráneo. L'entrada serà gratuïta fins a completar aforament.
 

El concert té lloc en commemoració del Dia d'Europa, que se celebra cada any el 9 de maig, coincidint amb l'aniversari de la “Declaració Schuman” de 1950, germen de la futura organització política europea.

Ensemble Casa Mediterráneo, amb Ignacio García-Vidal com a director artístic titular, comptarà amb tretze músics que interpretaran obres inspirades en la filosofia, les arts, o la democràcia. El concert començarà amb l'obertura de l'òpera “L'olimpíada”, de Domenico Cimarosa, que traslladarà al públic a la Grècia del període clàssic, lloc de naixement de la Filosofia.

“El filòsof campestre” (Il filosofe di campagna), compost per Baldassare Galuppi, serà la segona interpretació de l'Ensemble Casa Mediterráneo. Després d'esta obertura, s'interpretarà la Simfonia núm. 22 de Franz Josep Haydn, “El Filòsof”. D'esta manera música i filosofia s'unixen en este concert commemoratiu del Dia d'Europa.

Ensemble Casa Mediterráneo és l'orquestra resident de Casa Mediterráneo, institució pública del Govern d'Espanya amb seu a Alacant orientada al diàleg entre societats civils dels països del Mediterrani. Està formada per una plantilla heterogènia de músics professionals que valoren la música com a potent eina de comunicació intercultural i fomenten el coneixement de la diversitat mediterrània a través de l'art. Des de la seua creació en 2014 el mestre i musicòleg alacantí Ignacio García-Vidal és el director artístic i titular de Ensemble Casa Mediterráneo.