S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'alumnat del Conservatori Municipal oferix un concert per celebrar el 120 aniversari de l'Hemeroteca i la Biblioteca Històrica

Un concert en la plaça de Magúncia i visites guiades a l'exposició completen les activitats de celebració

• Imatges de l'exposició commemorativa del 120 aniversari de la Biblioteca i l'Hemeroteca de la plaça de Magúncia

29/11/2022

Un grup barroc, de jazz i un conjunt de vent del Conservatori Municipal de Música José Iturbi amenitzaran este dissabte el barri de Tres Forques per mitjà d'un concert organitzat per la Regidoria d'Acció Cultural que tindrà lloc a les 12 h en la plaça de Magúncia. A més, la ciutadania pot gaudir de l'exposició “Biblioteca Històrica i Hemeroteca Municipal de València. 120 anys d'informació i cultura. 1902–2022”, en el mateix edifici de l'Hemeroteca. A més, hi haurà visites guiades este pròxim dissabte a les 10 h, les 10:30 h i les 11 h.
 

La regidora d'Acció Cultural i d'Educació, Maite Ibáñez, ha explicat que “involucrem el Conservatori Municipal de Música en les activitats de celebració del 120 aniversari perquè els veïns i veïnes gaudisquen del talent musical de l'alumnat i del professorat del centre educatiu”. Ibáñez, qui ha animat la ciutadania a assistir al concert, ha destacat que “volem continuar obrint a la ciutat este centre docent dedicat a l'educació musical, perquè la població conega millor tot el que es fa, la important tasca formativa del professorat i visibilitzar el talent per mitjà del projecte Iturbi Aula Oberta”.

El concert, d'accés lliure i gratuït, tindrà lloc dissabte 3 de desembre a les 12 h en la plaça de Magúncia, enfront de l'edifici de l'Hemeroteca Municipal, la Biblioteca Històrica i la biblioteca municipal Lluís Fullana i Mira.

Programa:

Grup barroc:

Trio Sonata, de Joseph Bodin de Boismortier. Flautes, violins, violoncel, clau i fagot.

Grup de jazz:

Spain, de Chick Corea

Entre dos aguas, de Paco de Lucía

Armando’s Rhumba, de Chick Corea

Conjunt de vent:

Pavana d´Anglaterra, de Claude Gervaise

Gallarda, de Claude Gervaise

Anne Dance, d’Erasmus Widmann

Ballet. Anònim

Els àngels de la glòria, de Manuel Oltra

White Christmas, d’ Irving Berlin

Juan Carlos Civera Domínguez, director.

L'exposició

La Regidoria d'Acció Cultural ha organitzat una exposició sobre la història d'estes dos institucions amb l'objectiu d'acostar la ciutadania els documents que custodien i reflectixen l'avenir de València. Esta mostra, que va ser inaugurada el mes de setembre passat en el Palau de Cervelló, ha estat traslladada a l'edifici de la plaça de Magúncia per a acostar-la als seus veïns i veïnes i on estarà fins a final d'enguany. A més, s’hi pot visitar de manera lliure en horari d'obertura del centre.

L'exposició, comissariada per Isabel Guardiola, Belén Gisbert i Rosa María Gregori, reunix publicacions periòdiques, anuncis publicitaris, cartells d'actes culturals, partitures, correspondència, llibrets de falla “i altres tresors de gran valor documental que són una font imprescindible per a l'estudi de la història local”, tal com ha assenyalat Maite Ibáñez. “Ara, quan s'han complit 120 anys de l'existència d'estes emblemàtiques institucions, volem donar a conéixer la seua història, la importància dels seus magnífics fons i el treball de conservació i divulgació, tant per tota la ciutadania en general com particularment als veïns i veïnes del barri de Tres Forques”, ha afegit Ibáñez. A través d'estes i d’altres activitats, “volem consolidar este edifici com a centre cultural en Tres Forques”.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez