S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Sant Marcel·lí acull el primer espectacle de Cultura als barris

• En la VIII edició de “Cultura als barris” participen més de 60 companyies, artistes i professionals de la cultura, i 26 bandes de música.

21/09/2023

  • Demà, divendres 22, a les 22.30 hores, en la plaça de l'Església
  • L'elenc artístic del Palau de les Arts posa en escena la nova producció operística dels Arts Volants
  • El diumenge 24 l'espectacle s'acosta a la Malva-rosa

El regidor d'Acció Cultural i Recursos Culturals, José Luis Moreno, ha destacat que el primer espectacle de la present edició de Cultura als barris, ‘La Ventafocs’, es tracta d'una adaptació al valencià de Cendrillon, una òpera còmica de cambra amb diàleg, basada en la història de la Ventafocs. A més de posar-se en escena en la Malva-rosa i Ciutat Vella, es representarà en Patraix (divendres 29), Malilla (dimarts 30), i el Cabanyal-Canyamelar (diumenge 1 d'octubre).

Durant l'últim cap de setmana de setembre, Cultura als barris es traslladarà, de nou, al Cabanyal-Canyamelar i a Patraix, i també visitarà Aiora, Campanar, La Carrasca, Natzaret, i Penya-Roja. Entre les diferents propostes culturals, totes d'accés lliure i gratuït, destaquen, per exemple, un dels espectacles organitzats amb la finalitat de rememorar la vida i obra de Sorolla amb motiu del centenari de la seua defunció. Concretament, el parc d'Aiora albergarà un concert en el qual la veu de la rapsoda Gloria Sevilla, la guitarra de Toni Cotolí, el violí de Gloria Aleza, i la dansa d'Irene de la Rosa homenatjaran a Sorolla.

La programació de “Cultura als barris” tallers participatius de doblatge de cinema o arqueologia, contacontes amb dansa i música en directe com “Scherezade”, estrenes de noves produccions de dansa contemporània, i propostes amb la manyaga i la llengua de signes com a noves formes de comunicació.

El regidor delegat d'Acció Cultural i Recursos Culturals, José Luis Moreno, ha recordat que “Cultura als Barris” “és un projecte de descentralització i democratització promogut per l'Ajuntament de València per a salvar les desigualtats que la ubicació o context sociocultural dels barris puga generar en l'accés a la cultura”, i ha destacat que “entre els objectius de la present edició destaquen el d'impulsar el consum cultural i el de generar nous públics”.

En la VIII edició de “Cultura als barris” participen més de 60 companyies, artistes i professionals de la cultura, 26 bandes de música.