S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament canvia la meitat del seu parc mòbil per vehicles elèctrics

L’equip de govern convoca el concurs d’idees per a les carrosses de la Batalla de Flors

• El parc mòbil municipal té en l'actualitat 92 vehicles

03/06/2022

L’Ajuntament de València ha convocat procediment obert per a la contractació de vehicles elèctrics per al parc mòbil municipal. Així ho ha aprovat este matí la Junta de Govern Local i ho ha anunciat el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, qui ha comparegut acompanyat del regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán. Campillo ha assegurat que el canvi afecta 46 dels 92 vehicles del parc mòbil de l’Ajuntament. El regidor ha explicat que “des de l’Ajuntament també volem ser exigents amb nosaltres mateixos i transicionar cap a una mobilitat 100% elèctrica”.

 

Campillo ha explicat que “des de l’Ajuntament de València i des de la ciutat estem fent un esforç importantíssim per a la transició ecològica, la transició energètica i una part importantíssima és l’electrificació del parc mòbil municipal”. Per al vicealcalde, la raó és que “a més d’estalviar moltes tones de CO2, també és més eficient econòmicament i estem en una revolució en l’electrificació i en la implantació de l’energia solar fotovoltaica en les ciutats”.

El contracte té un cost d’1.307.768 euros, impostos inclosos, i eixirà dividit en cinc lots. En el primer lot s’adquiriran 22 turismes de fins a quatre places per als desplaçaments interurbans, com per exemple les visites d’inspecció. En el segon lot s’adquiriran 14 turismes de fins a cinc places per a l’ús dels funcionaris municipals que així ho necessiten. El lot 3 inclourà 5 vehicles, tipus berlina, amb un mínim de cinc places. El lot 4 inclou l’adquisició de 4 furgonetes de nou places i càrrega i, per últim, el lot 5 és un únic vehicle de 5 places amb una autonomia major per als desplaçaments fora de la ciutat de València.

La Batalla de Flors

La Junta de Govern Local ha aprovat convocar el concurs d’idees per a les carrosses de la Batalla de Flors. En el concurs d’idees podrà participar qualsevol artista que haja realitzat carrosses en anys anteriors, artistes d’arts plàstiques o constructives o les persones amb la acreditació professional deguda, com el cicle superior d’artista faller o la construcció escenogràfica, entre d’altres.

Els candidats tenen un termini de deu dies per presentar les seues propostes des de la publicació de la convocatòria i hauran d’aportar un esbós o fotografia de la carrossa, una descripció tècnica de la idea així com el nombre d’ocupants que hi tindran. El comité d’avaluació seleccionarà els dissenys en funció de l’originalitat, el disseny, la creativitat i la qualitat. En total, es premiaran un total de 30 carrosses en quatre categories distintes amb un preu que oscil·la entre els 1.978’37 euros i els 12.767 euros, IVA i tractor per al transport inclòs.

La muralla islàmica

L’equip de govern ha aprovat la pròrroga del termini d’execució de les obres de restauració, excavació i posada en valor de la muralla islàmica de València. L’Ajuntament atorga a l’empresa restauradora un termini de nou mesos per acabar l’obra i autoritza l’ampliació dels terminis d’execució de les obres fins al 9 de febrer de 2023.

Tot i això, el govern municipal inadmet la documentació presentada per la UTE que realitza les obres per no reunir els requisits mínims per a ser considerada una adaptació del programa de treball i li denega la suspensió total de l’obra.

A més, el consistori obliga la mercantil a continuar les obres en l’àmbit del que no s’aprova la suspensió i li recorda que, en cas de nous incompliments, procedirà a aprovar les penalitzacions previstes en la Llei de contractes del sector públic, entre les quals la rescissió del contracte, possibles indemnitzacions així com la inhabilitació de l’empresa per contractar en el futur amb altres administracions públiques.

Subvencions

Per últim, la Junta de Govern ha donat el vistiplau a la concessió d’una subvenció nominativa per import de 45.000 euros a l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral, en concret per al manteniment del centre de dia l’Hort de Senabre. Tindran la consideració de despeses subvencionables les necessàries per al manteniment del centre, entre les quals el lloguer del local, les despeses de personal, neteja i manteniment, els subministraments d’aigua, llum i telèfon i els costos de gestió administrativa.

També s’han aprovat les subvencions sol·licitades per les associacions de pares i mares dels centres ocupacionals Isabel de Villena, Juan de Garay i Gravador Planes per un import total de 55.000 euros. Les ajudes serviran per finançar les activitats de les associacions de pares i mares dels centres municipals que atenen les persones amb discapacitat intel·lectual.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo