S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València propiciarà la celebració de cerimònies civils de benvinguda a la ciutadania als nounats

La Junta de Govern Local aprova esta proposta, que ix endavant a iniciativa de l'alcalde, Joan Ribó

• L'Ajuntament de València oferix este servici, des de la tolerància i el respecte als drets de tota la ciutadania

02/02/2023

L'Ajuntament de València adequarà espais per a la celebració de cerimònies civils de benvinguda a la ciutadania. La Junta de Govern Local aprovarà demà divendres una proposta que ha plantejat l'alcalde, Joan Ribó, per la qual s'encarrega al Servici Municipal d'Actes que elabore les instruccions necessàries per a facilitar a la ciutadania la celebració d'estos actes protocol·laris. Tal com ha explicat Ribó, “un naixement és l'inici d'una trajectòria vital on es donen cita sentiments, circumstàncies i moments únics. I des de les administracions públiques hem de garantir la llibertat i la igualtat de cada nova vida, la qual cosa ha d'incloure el dret a celebrar un acte que oficialitze el naixement, independentment de si els progenitors o tutors professen o no una fe”.
 

“Les cerimònies civils de benvinguda a la ciutadania són una manera de secundar oficialment i celebrar la incorporació d'una persona a la vida en societat, de rebre a un xiquet o xiqueta en la nostra comunitat de manera pública, i de fomentar, des de l'edat primerenca, el sentiment de pertinença en la comunitat”, ha explicat l'alcalde. Per a això, des de l'Ajuntament es realitzarà un protocol sobre el lloc on poder celebrar les cerimònies, establir els dies i hores hàbils, així com els requisits per a poder sol·licitar aquest servici.

Tal com ha recordat l'alcalde, Joan Ribó, la protecció de la persona que arriba al món és una qüestió fonamental que està recollida en la Constitució Espanyola i en la Convenció sobre els Drets de la Infància de l'Organització de les Nacions Unides. A més, ha subratllat, la possibilitat de realitzar actes de caràcter formal i protocol·lari, sense efectes jurídics, per part dels ajuntaments s'assenta sobre la promoció d'activitats culturals, el desenvolupament de la participació ciutadana i el desenvolupament de valors cívics en l'àmbit de la comunitat veïnal, com recull la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

Per això, ha conclòs l’alcalde “l'Ajuntament de València vol col·laborar, des de la tolerància i el respecte als drets dels altres, en l’acte de donar la benvinguda a un nou membre de la família i de la ciutat, mitjançant la presència d'autoritats locals, i oferir espais adequats per al desenvolupament de cerimònies protocol·làries”.

Recursos multimèdia

Joan Ribó