S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament planifica amb el veïnat de Benicalap la construcció d’un centre cívic

Notario: “Per al nostre govern cada barri i poble de la ciutat importa i treballem perquè tots compten amb els servicis i dotacions socials que necessiten per tindre una bona qualitat de vida”

• El centre cívic se situarà al carrer del Poeta Serrano Clavero i tindrà una superfície de 1.000 metres quadrats

07/02/2023

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, s’ha reunit amb representants de l’associació veïnal de Benicalap per presentar-los i analitzar el projecte bàsic per a la construcció d’un centre cívic al barri. “Els veïns i veïnes són qui millor coneixen les necessitats del seu barri i nosaltres tenim molt clar que com a servidores i servidors públics és la nostra obligació escoltar-los i intentar donar resposta a eixes necessitats”.
 

Entre les propostes rebudes per l’entitat veïnal Notario ha assenyalat el desig de tindre un espai perquè puguen actuar les cinc agrupacions musicals que hi ha en Benicalap, així com el fet de poder comptar amb un local de reunió i treball per a les associacions del barri. “La nostra voluntat és incorporar estes peticions al projecte, ja que no tindria cap sentit un centre cívic que no donara resposta a les aspiracions del barri”.

El centre cívic se situarà en el número 50 del carrer del Poeta Serrano Clavero i tindrà una superfície de 1.000 metres quadrats, distribuïts en una planta baixa i una planta primera. La parcel·la en qüestió és de titularitat municipal i en ella s’ubiquen també la Biblioteca Municipal Carmelina Sánchez-Cutillas i el Centre Municipal d’Activitats per a Persones Majors Jubiocio, ja construïts i en funcionament.

Des del servici municipal d’Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics s’ha encarregat un estudi geotècnic i la redacció del projecte bàsic presentat al veïnat, amb uns pressupostos de 10.236,6 i 18.149,99 euros, respectivament. Una vegada recollides les propostes i necessitats dels veïns i veïnes del barri es procedirà a la redacció final del projecte d’execució. “El centre cívic és una reivindicació dels veïns i veïnes de Benicalap de la qual este govern s’ocuparà perquè la considerem molt important per al barri”.

Millora d’enllumenat al barri

Durant la reunió mantinguda amb el veïnat de Benicalap, Lluïsa Notario els ha informat també dels últims projectes d’enllumenat que estan en execució en el barri, on s’estan renovant tant receptors com suports als carrers del General Llorens, Alfara del Patriarca, Sant Josep de Pignatelli, Josep Grollo i Amics del Corpus. En total, s’estan substituint més d’un centenar de bàculs de carretera per columnes de cinc metres d’alçada, mig centenar de braços de façana (al carrer de Josep Grollo) i més de 130 lluminàries per models sostenibles i eficients. A més s’estan renovant tots els fanals “VILA” i “FERRAN VII”, en total 185, substituint el bloc òptic per a llum de descàrrega complet per una placa horitzontal de leds, d'idèntiques característiques als anteriors, al costat de la substitució dels cristalls, que són translúcids, per uns altres totalment transparents, de menor absorció de flux lluminós i de millor resultat luminotècnic en el cas dels fanals “FERRAN VII” i deixant-les sense cristalls en el cas dels fanals “VILA”, en tenir una estructura més robusta.

“Des de 2015 hem renovat i transformat a tecnologia eficient el 81 % de l’enllumenat públic i ho estem fent de manera homogènia en tots els pobles i barris de la ciutat, concretament en Benicalap hem actuat amb diferents projectes amb què hem renovat ja més de 2.000 lluminàries. Per a este govern cada barri i poble de la ciutat importa i treballem perquè tots compten amb tots els servicis i dotacions socials que necessiten per tindre una bona qualitat de vida”, ha destacat Notario.

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario