S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La nova central de telefonades de Servicis Socials supera 1.600 atencions en poc més de 30 dies

També està disponible un canal d'informació mitjançant assistent virtual per intel·ligència artificial (chatbot) utilitzant l'aplicació de WhatsApp

• El servici d'atenció telefònica de Servicis Socials

14/02/2023

Este nou servei d'atenció telefònica, que es va posar en marxa el mes de desembre passat, té com a objectiu oferir resposta ràpida a la ciutadania sobre els recursos disponibles en l'àrea de serveis socials i com tramitar-los, alhora que es descongestiona l'atenció telefònica dels Centres Municipals de Serveis Socials (CMSS). També funciona un assistent virtual utilitzant l'aplicació de WhatsApp. La regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha destacat la utilitat d'estes eines i ha anunciat que “continuarem reforçant qualsevol canal de comunicació que facilite la informació a la ciutadania”.
 

L'atenció telefònica s'oferix de dilluns a divendres de 9 h a 14 h. En els primers 33 dies de funcionament s'han atés 1.646 telefonades i 290 correus electrònics, per la qual cosa el nombre total de contactes per estes dos vies ascendix a 2.394. El número de telèfon d'esta central és el 900 927 567. El contacte per correu electrònic es realitza a través de infoservicissocials@valencia.es

Quant a l'assistent virtual per WhatsApp, el seu objectiu és respondre a consultes senzilles que no requerixen de la intervenció d'un professional, com per exemple el CMSS que correspon per domicili, recursos socials de la ciutat o informació bàsica sobre ajuda a domicili, teleassistència o dependència, entre altres.

El procediment per a poder accedir al chatbot és guardar en l'agenda el número de telèfon 675 17 54 98 per a poder iniciar una conversa de Whatsapp. L'horari d'atenció en este servici és de dilluns a divendres, de 9 a 17 hores.

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano ha destacat la utilitat que estan tenint estes eines “per a donar informació general i per a demanar cita en els 13 Centres Municipals de Servicis Socials o per a demanar detalls sobre l'estat dels tràmits”. Per este motiu, Lozano ha anunciat que “continuarem reforçant qualsevol canal de comunicació amb el telèfon especialitzat o el Whatsapp d'informació”.

De les sol·licituds d'informació rebudes en la central de telefonades, bona part dels contactes que es produïxen, un 40%, són per a gestió de la cita prèvia en els diferents servicis que s'oferixen des dels Centres Municipals de Servicis Socials: acolliment, de promoció de l'autonomia personal (atenció domiciliària i dependència) i també el servici d'inclusió social, sobretot referent a la renda valenciana d'inclusió.

Un altre 25% de les consultes es referixen a l'estat de tramitació dels expedients, principalment els relatius a prestacions econòmiques individualitzades, serveis domiciliaris i expedients de dependència i de la renda valenciana d'inclusió. Finalment, un 24% sol·licita informació sobre recursos i prestacions socials existents a la ciutat de València, forma d'accés als mateixos i documentació necessària per a la seua tramitació. A través del correu electrònic es facilita la documentació quan la persona el sol·licita.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano