Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Constituït el Patronat de la Fundació CEMAS, Centre Mundial d'Alimentació Urbana Sostenible

La nova estructura jurídica del centre li permetrà obrir-se al finançament privat i a la participació d'altres entitats públiques

• Des de la seua fundació en 2015, el CEMAS ha impulsat importants accions en el camp de la sostenibilitat, la difusió i la defensa de la sobirania alimentària

18/10/2021

Esta vesprada ha quedat constituït el Patronat de la Fundació CEMAS, Centre Mundial de l'Alimentació Urbana Sostenible, en compliment de l'acord adoptat el passat 24 de setembre pel Ple de l'Ajuntament. Este canvi de l'estructura jurídica del centre li permetrà obrir-se al finançament privat i a la participació altres entitats públiques com a patrons. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assistit a l'acte de constitució, juntament amb les autoritats que formen part del patronat.

 

El Patronat de la nova fundació, presidit per l'alcalde, Joan Ribó, està integrat per la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà; la vicepresidenta de la diputació, Mª Josep Amigó, i pels regidors de l'Equip de Govern Alejandro Ramon, regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta; Maite Ibáñez, regidora d'Educació i Acció Cultural; Carlos Galiana, regidor de Comerç; i Emiliano García, regidor de Sanitat. També formen part del patronat altres cinc regidors per designació de cadascun dels grups municipals: Isabel Lozano (Compromís), Carlos Mundina (Grup Popular), Rafael Pardo (Grup Ciutadans), Borja Sanjuan (Grup Socialista) i Vicente Montañez (Grup Vox).

Durant la sessió, s'ha aprovat el Pla d'actuació 2021 del CEMAS, s'ha procedit a l'elecció dels patrons electius, i s'ha aprovat el registre de la marca CEMAS. Finalment, s'ha nomenat director de la fundació a Vicente Domingo, qui ha dirigit el CEMAS des de la seua creació, en 2019, com a òrgan desconcentrat de l'administració local.

L'alcalde, Joan Ribó, ha recordat que la voluntat de l'Ajuntament és continuar amb el treball i l'acció que impulsa el CEMAS tant en l'àmbit local com en el mundial. En el primer cas, mitjançant la potenciació de la producció local, dels comerços de barri i mercats, i de les accions de formació; mentre que en el context internacional, es continuarà prevalent la col·laboració amb les ciutats i organismes del món amb competències en aquest camp. L'alcalde ha subratllat especialment l'objectiu de “potenciar la defensa de la sobirania alimentària, perquè l'alimentació de les persones és un element massa important com per a deixar-lo en mans dels mercats”, ha afirmat.

Des de la signatura del Memoràndum d'entesa amb la FAO a l'octubre de 2016, la ciutat de València s'ha convertit en un referent internacional en polítiques pioneres per a la consecució de sistemes alimentaris urbans sostenibles. Cal recordar que esta ciutat va ser Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible en 2017, i que el CEMAS es va presentar davant l'Assemblea General de Nacions Unides a Nova York el 19 de febrer de 2019. Finalment, el centre va ser inaugurat el 22 de juliol de 2019 amb la presència de la reina Letizia i el director general de FAO, Graziano da Silva.

La nova fundació pública local serà una institució que podrà establir aliances amb universitats de tot el món, accedir a projectes europeus, convenis amb xarxes de ciutats i col·laboracions amb la societat civil i el sector privat.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr