S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València aprova una nova canalització d'aigua al Jardí del Túria

La nova canonada disposarà de fibra òptica per controlar els pous que proveïxen la xarxa de baixa pressió

• La canonada transcorrerà des del parc de Capçalera al Pont de l'Assut de l'Or

15/10/2022

La Junta de Govern de l'Ajuntament de València ha aprovat el projecte del Cicle Integral de l'Aigua per a instal·lar una nova canalització d'aigua potable al llarg del Jardí del Túria que incorporarà una xarxa de fibra òptica per a controlar en temps real la situació de tots els pous instal·lats en l'antic llit que alimenten la xarxa de baixa pressió per a consum domèstic. El projecte aprovat té un pressupost de 3,34 milions d'euros i un termini d'execució de 18 mesos, segons ha informat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía.

 

L'objecte del projecte és la instal·lació de 10.700 m de canonada de PVC i polietilé de diàmetres compresos entre 25 i 200 mm al llarg del Jardí del Túria, des del Parc de Capçalera fins al Pont de l'Assut de l'Or, i que té com a objectiu millorar el subministrament de totes les instal·lacions esportives i d'oci situades al Jardí del Túria.

Elisa Valía ha assenyalat que “la nova canonada de més de deu quilòmetres de llargària tindrà funcions de transport d'aigua potable, disminuirà les pèrdues i millorarà la qualitat del servei a tots els usuaris del Jardí del Túria, des d'instal·lacions esportives a bars o cafeteries”.

El projecte també inclou l'execució d'una canalització per a la instal·lació d'una xarxa de fibra òptica que servirà per a la vigilància i control dels tots els pous situats al Jardí del Túria que proveïxen la xarxa de baixa pressió. Valía ha explicat que “la xarxa de fibra òptica permetrà mesurar en temps real la situació dels diferents pous que proveïxen la xarxa de baixa pressió de la qual es nodreixen els veïns que viuen en la rodalia de l'antic llit, una manera d'avançar-nos a qualsevol problema i avançar en l'excel·lència que caracteritza el servei d'aigües potables de la ciutat de València”.

El pressupost del projecte s'eleva a 3.341.152,89 € (IVA inclòs) i el termini d'execució previst és de 18 mesos.