S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament sensibilitza la ciutadania perquè col·labore amb entitats que treballen amb veïns i veïnes sense llar

• Campanya de sensibilització de persones sense llar/

02/10/2023

  • Benestar Social impulsa la primera campanya per a visibilitzar esta realitat i conscienciar que “La vida pot ser meravellosa. Quan es té casa”
  • La regidora Marta Torrado recorda que “totes les persones són dignes de respecte” i demana que “la solidaritat de la població es canalitze a través d'associacions que treballen coordinades amb l'Ajuntament”

L'Ajuntament ha posat en marxa la primera campanya per a visibilitzar la realitat de les persones sense llar i per a conscienciar a la ciutadania que estos veïns i veïnes es troben en una situació de vulnerabilitat i desigualtat per diverses circumstàncies. Amb esta iniciativa de sensibilització social, el consistori també pretén instar la població “perquè canalitze la seua solidaritat a través del voluntariat en diferents entitats que treballen, coordinadament amb els serveis públics, per a ajudar als qui no tenen una casa”.

“No hem d'actuar individualment, no hem de donar almoina, perquè d'aqueixa manera cronifiquem la situació d'estes persones”, ha ressaltat la regidora de Benestar Social, Torrado, durant la presentació d'esta campanya que, anunciada amb el lema “La vida pot ser meravellosa. Quan tens casa”, s'emmarca en “una iniciativa més ambiciosa que també contempla accions per a previndre actes d'agressió, odi i discriminació cap a les persones sense llar”.

D'esta manera, Marta Torrada ha al·ludit a un vídeo que recentment s'ha fet viral sobre l'agressió a una persona sense sostre a Ciudad Real. “No podem tolerar este tipus d'agressions, i per això és molt important incidir en l'educació dels i les més joves, i reorientar accions, com per exemple la de donar almoina que, amb la millor voluntat, convertixen la mendicitat en una situació crònica”.

“Volem desmuntar falsos mites, i incrementarem l'ajuda a este col·lectiu que patix un desarrelament social”, ha assegurat la regidora, després de detallar: “Desenvoluparem un pla canalitzat a través del *CAST, el Centre d'Atenció a les Persones Sense Sostre, i basat en la integració, la planificació, la coordinació i col·laboració de totes les regidories i administracions i institucions públiques i privades”.

“És rellevant que ens dirigim a entitats com Càritas, Sant Joan de Déu o Casa Caridad, que treballen per a ajudar a les persones que viuen al carrer, i ens oferim com a voluntaris”, ha reiterat la regidora, qui ha recordat que a esta situació es pot arribar per una ruptura dels llaços familiars i socials, o per la pèrdua d'una ocupació amb ingressos fixos o estables, unes situacions que poden afectar-nos a tots i de la qual són víctimes veïns i veïnes”.

Recursos multimèdia

Marta Torrrado