S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Policia Local enceta una campanya de control de l’estacionament en les zones de càrrega i descàrrega per Nadal

Es pretén harmonitzar el repartiment de mercaderies amb l’ocupació de la via pública

• La Policía Local comenzará a sancionar el uso indebido de las zonas de carga y descarga próximamente. Hasta ahora, la campaña está siendo informativa

18/11/2022

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, s’ha reunit este matí amb representants del sector del transport, l’hostaleria i el comerç per a informar-los de la campanya que ha iniciat la Policia Local amb què pretén evitar l’ús indegut de les zones de càrrega i descàrrega davant de l’arribada del Black Friday i el Nadal, especialment al centre històric i Russafa. L’objectiu és harmonitzar el repartiment de mercaderies amb l’ocupació de la via pública.
 

Cano ha assenyalat que “volíem reunir tots els actors de les àrees més afectades, Russafa i centre històric, per a arribar a un acord amb què no es ressenta l’activitat econòmica i els repartidors puguen fer el seu treball amb garanties, les zones de càrrega i descàrrega estiguen lliures de vehicles privats i no estacionen en llocs on no poden fer-ho. Es tracta d’una trobada important per a harmonitzar tots els interessos davant de la imminència de cites comercials clau com el Black Friday o el Nadal”.

A l’encontre han assistit la secretària general de Confermercats, Cristina Oliete; el secretari general de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de València, Rafael Ferrando, i representants de la Federació Valenciana del Transport i la Logística, així com de l’Associació de Comerciants i Professionals del Centre Històric i de l’Eixample.

El regidor ha assegurat que “actuarem amb sancions sobre estacionaments per part de particulars que usen indegudament les zones de càrrega i descàrrega, però també sobre aquells repartidors que estacionen fora de l’horari autoritzat”.

La Policia Local de València començarà a sancionar l’ús indegut de les zones de càrrega i descàrrega pròximament. Fins al moment, la campanya està sent informativa. Per al responsable de Protecció Ciutadana, “estem en un moment clau, volem que li vaja bé a tota la ciutat, a comerços, hostaleria i a la ciutadania que no pot vore compromesa l’ocupació de voreres; ens han arribat moltes queixes sobre estacionaments indeguts”.

Les unitats de districte de la Policia Local estan actualitzant l’estat i les necessitats de totes les zones de càrrega i descàrrega de la ciutat, perquè, segons ha explicat Aarón Cano, “València ha canviat i, o bé l’activitat comercial en eixe emplaçament ha variat en els últims anys o té noves necessitats perquè hi ha vehicles de repartiment de dimensiones més grans que l’espai actual de la zona de càrrega i descàrrega”. La Policia Local està elaborant un informe sobre esta qüestió, que remetrà a Mobilitat Sostenible una vegada finalitzat.

Recursos multimèdia

Aarón Cano