Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament llança una campanya contra l’abandonament animal “per conscienciar i commoure la ciutadania”

Glòria Tello: “Les adopcions de gossos i gats durant l’any 2021 han augmentat un 37,18% respecte als mateixos mesos de l’any anterior”

• Imatge de Raúl Belinchón, fotògraf de la campanya contra l'abandonament d'animals

06/07/2021

L’Ajuntament de València ha iniciat una nova campanya de conscienciació ciutadana contra l’abandonament animal durant l’època més crítica de l’any, l’estiu. “Esta campanya se suma a les diferents iniciatives i al treball que des de la Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de València estem realitzant per tal de potenciar, a curt termini, les adopcions i acollides dels animals que cuidem als nostres centres. I, a llarg termini, amb les campanyes de sensibilització que tenen com a objectiu educar en el respecte, estima i protecció dels animals amb qui convivim”, segons ha explicat hui la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello.

 

“Un treball que ve avalat per les dades d’adopcions del nostre centre d’acollida de Benimàmet, que acull gossos i gats abandonats. En relació als mesos que portem de 2021, s’han produït un total de 487 adopcions, sent el mes d’abril on l’augment ha sigut més significatiu. Estes dades suposen un increment en el nombre d’adopcions respecte als mateixos mesos de l’any anterior, de 132 animals. És a dir, les adopcions de gossos i gats durant l’any 2021 han augmentat un 37,18% respecte als mateixos mesos de l’any anterior”, ha posat en valor Glòria Tello.

Per la seua part, la dissenyadora dels cartells, Yukari Taki, exposats des de hui al mobiliari urbà de la ciutat, ha dit que “volia transmetre un doble missatge amb este disseny: "la facilitat" i "la felicitat" de conviure amb la nostra mascota durant les vacances”. A més, ha explicat que “el disseny s'inspira en les ratlles de les casetes de platja, o potser podria identificar-se amb una samarreta marinera, mentre que la resta d'elements, com els textos i el dibuix del gos i el gat, es tracten com un encuny, que s'associa amb una excursió o un campament, com un bon record de l'estiu”.

Finalment, Raúl Belinchón, el fotògraf de la campanya, ha volgut destacar que amb el seu treball ha volgut “abordar el tema en positiu; les imatges dels cartells han estat preses durant l'estiu, a la platja i a la muntanya. Són fotografies de gent que ha decidit compartir les vacances al costat de la seua mascota. Els animals de companyia formen part de la família i s'ha de comptar amb ells. La campanya posa en valor que és possible gaudir de les vacances junts”.

Les fotografies de la campanya no han estat preparades, són imatges reals i espontànies de situacions quotidianes, de gent que decideix comptar amb el seu animal de companyia també en vacances. Les fotografies han estat preses amb un telèfon mòbil, simulant les imatges de record que qualsevol haja pogut fer durant el període de vacances.