Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Els pobles de València “ixen de l’exclusió financera” amb l’arribada de sis caixers

• El Perellonet ja té atenció bancària a través d’un caixer.

14/02/2022

El Perellonet és el primer dels sis Pobles de la ciutat de València que ja té atenció bancària a través d’un caixer situat al hall de l'edifici de les antigues escoles. En total, seran sis pobles els que es beneficiaran d’esta mesura, a més del Perellonet; el Saler, Benifaraig, Borbotó, Cases de Bàrcena i Poble Nou.

 

La regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, ha explicat que es tracta d’una iniciativa que “ha sigut possible gràcies al fet que l’Ajuntament de València va sol·licitar incloure estos Pobles -que no comptaven amb cap sucursal bancària- a la iniciativa de l’Agència Valenciana Antidespoblament”. “Des de l’Ajuntament de València considerem l’arribada d’estos caixers com un fet molt important i una manera d’acabar amb l’exclusió financera que pateixen els pobles xicotets on ja no hi havia cap entitat financera present”, ha indicat Lucía Beamud.

En el Saler, la instal·lació del caixer automàtic anirà en un espai destinat a magatzem, per la qual cosa l’entitat bancària haurà d'adequar abans l’espai. En Benifaraig s’instal·larà en la primera planta de l'alcaldia, ja que en la planta baixa està situat el consultori mèdic. Borbotó disposarà de caixer automàtic en la planta baixa de l'alcaldia igual que en Cases de Bàrcena. Finalment, en Poble Nou encara estan valorant-se les diferents possibilats observades.

“Proveir de servicis als Pobles de València és una prioritat per al Govern municipal de Joan Ribó per això, des del primer moment, vam sol·licitar a la Generalitat que inclogueren estes localitats en la xarxa d’atenció bancària. Açò permetrà tindre un nou servici bàsic a estes localitats i constitueix una acció més per fomentar l’arrelament de les famílies als nostres Pobles”, ha dit Lucía Beamud.

A l’espera de Forn d’Alcedo

D’altra banda, la regidora ha expressat que sols falta la població de Forn d’Alcedo per incloure en este pla i que totes i cadascuna de les nostres poblacions compten, d’esta manera, amb atenció bancària. Lucía Beamud ha destacat que “s’ha sol·licitat en tres ocasions a la Generalitat que incloga la pedania en el pla d’instal·lació de caixers automàtics però que no s’ha rebut cap resposta”. L’Ajuntament de València espera que si n’hi ha noves edicions d’este pla es puga incloure també a Forn d’Alcedo.

Recursos multimèdia

Lucía Beamud