S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’alcalde crida a celebrar “la singularitat del poble valencià, que ha crescut amb arrels profundes gràcies a l’empenta, el dinamisme i la saviesa”

L’Ajuntament publica el ban de Joan Ribó amb motiu del 9 d’Octubre

• L'alcalde recorda en la seua intervenció el 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia

02/10/2022

L’alcalde, Joan Ribó, ha demanat als ciutadans i ciutadanes que “engalanem els carrers i les places de la nostra ciutat per a commemorar el Nou d’Octubre, per a passejar amb orgull al costat de la Senyera i per a retre homenatge als emblemes que ens defineixen”. L’alcalde fa esta petició en el ban del 9 d’Octubre, on repassa l’actualitat de la ciutat de València, i assenyala les fites que marcaran els pròxims mesos. Així, Joan Ribó defensa la voluntat de València de ser pròximament “Capital Verda Europea i Capital de la Innovació i haver fet possible posar en marxa el projecte urbanístic més important de les darreres dècades per a València, el canal d’accés ferroviari”.

 

Així, l’alcalde assenyala que el canal d’accés ferroviari “cosirà els barris del sud de la ciutat que, després de 170 anys separats per un mur de vies, ara tornaran a abraçar-se amb un gran bulevard verd. Un projecte que ha de suposar l’impuls definitiu per al Corredor Mediterrani i la millora de les infraestructures ferroviàries de rodalia imprescindibles per al dia a dia de milers de persones”. Per a l’alcalde, el canal d’accés ferroviari “és un exemple de l'aliança entre administracions i societat civil que impacta directament en la nostra ciutat, com ho és també la Marina recuperada per a la ciutat com un espai d’oci, de nàutica i districte d’innovació i creativitat, un referent de la capacitat de València per atraure inversions i talent. Igualment, estem gestionant de manera coordinada l’arribada de fons que ens permeten avançar cap a un model de ciutat sostenible, saludable i d’oportunitats”. En este sentit, l’alcalde ha tornat a demanar “un finançament adequat que s’ha de materialitzar en un compromís decidit per València”.

Joan Ribó ha repassat els valors de la ciutat de València, de la qual ha dit que “som capital mediterrània i europea feta amb la vitalitat dels nostres barris i Pobles, el treball dels veïns i veïnes i el dinamisme dels nostres mercats, comerços i empreses. Una ciutat que viu i respira amb pulmons verds com l’Albufera o el Jardí del Túria, que s’alimenta de l’horta i que es retroba en les places, que tornen a ser de la gent. Una ciutat que somia viure en pau i convivència, amb prosperitat, identitat i cultura. Som Capital Mundial del Disseny. Som Falles, pólvora, música i tradició. Som també terra d’acollida dels qui fugen de la fam o la guerra. Una ciutat que s’enfortix amb els reptes que afrontem des de la unitat, l’estima i el trellat”. Però, tot això només té sentit si, en paraules de Ribó, “protegim les persones més vulnerables amb més drets i més justícia social. Ningú pot quedar enrere, perquè València és una ciutat que promou els valors de la llibertat, la igualtat i la inclusió”.

L’alcalde recorda en el ban dos aniversaris, el quaranta aniversari de l’Estatut d’Autonomia, que “ens ha permés, durant quaranta anys, créixer cap a una societat més lliure, més justa i més plural”; i el cinquanta aniversari de la publicació del llibre “La ciutat de València” de Manuel Sanchis Guarner, que “ens ensenya que València és una ciutat bimil·lenària amb un passat llarg i fructífer”.

Joan Ribó ha demanat a la ciutadania que “engalanem els carrers i les places de la nostra ciutat per a commemorar el Nou d’Octubre, per a passejar amb orgull al costat de la nostra Senyera i per a retre homenatge als emblemes que ens definixen” perquè “un any més estem cridats a celebrar la singularitat del poble valencià, que ha crescut amb arrels profundes gràcies a l’empenta, el dinamisme i la saviesa de la seua gent”.

L’alcalde demana que “festegem tot allò que ens unix: un patrimoni comú, una cultura pròpia i la defensa dels interessos de la ciutat de València i de tot el nostre poble. En el nostre dia gran recordem el passat per a projectar el futur, proclamem les nostres aspiracions i reivindiquem el nostre autogovern”. Ribó tanca el ban desitjant als valencians i valencians un feliç Nou d’Octubre.

Recursos multimèdia

Joan Ribó