Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

AUMSA aprova la construcció d’un nou edifici de 22 vivendes protegides en les Moreres

Sandra Gómez: “Augmentem el parc públic d'habitatge, la qual cosa garanteix el dret a un habitatge digne

• L'Ajuntament atén les necessitats d'habitatge dels col·lectius amb més dificultats per a accedir al mercat immobiliari

26/04/2021

El Consell d’Administració d’AUMSA ha aprovat l'adjudicació de les obres d'un nou edifici d'habitatges municipals de lloguer assequible. Este edifici de nova planta serà de tipus bloc i se situarà al carrer Barraques del Figuero nº3 (zona de les Moreres).

 

El nou edifici planta disposarà de 22 habitatges dividits en 7 plantes, un local comercial, un àtic en l'última planta, 22 trasters i 26 places d'aparcament. L'acord s'ha efectuat amb una valoració de 100 punts a la proposta d'adjudicació a favor de la licitadora EDIFESA OBRES I PROJECTES, S. A., per un cost de construcció de 2.185.778,18€, al qual li correspon per IVA la quantia de 218.577,82 €, totalitzant-se l'oferta en 2.404.356,00 €.

“Amb esta actuació dins del pla de promoció d'habitatge de AUMSA, ampliem el parc públic d'habitatge que juntament amb el Pla Estratègic de l'Ajuntament de València 2017-2021 atén les necessitats d'habitatge dels col·lectius amb més dificultats per a accedir al mercat immobiliari, i dota als ciutadans de la possibilitat d'habitatge digne. Amb la construcció d'este nou edifici donem l'oportunitat a 22 famílies més d’ accedir a este dret tan important com és el dret de tindre un habitatge digne”, ha apuntat Gómez.

A més d'ampliar el parc d'habitatges de lloguer, amb estes actuacions es fomenten noves edificacions construïdes amb l'última qualitat en matèria constructiva i amb eficiència energètica classificada en el tipus ECCN (Edifici consum quasi nuo) dins de l'estratègia europea en política d'habitatges i perspectiva de gènere. AUMSA preveu que estos habitatges públics es facen amb dissenys sostenibles, eficients, accessibles, innovadors i funcionals.

També hi ha previst ampliar el parc d'habitatges de lloguer en zones com la Malva-rosa i el centre històric. El nombre total d'habitatges que formen part del pla és de 323, variable en funció dels projectes definitius. En el centre històric es preveu la promoció de 27 nous habitatges en els 5 edificis. En paraules de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, “veníem d'una situació molt dolenta en la qual València a penes havia un parc públic d'habitatge, i ara estem fent passos de gegant amb estes actuacions”.

En el consell d’AUMSA també s'ha declarat deserta la licitació del procediment obert per a la contractació de l'execució d'un edifici de 4 habitatges protegits al Carrer Sogueros nº6 de València. S'inicia una nova convocatòria mitjançant procediment negociat sense la prèvia publicació d'un anunci de licitació per a l'execució de l’obra.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez