S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El centre valencià del còmic Micharmut arrancarà amb més de 30.000 publicacions

L’Ajuntament, junt amb la Universitat de València, està acordant la compra de col·leccions privades de còmic valencià dels anys 1940 al 1960

• El centre Micharmut es localitza a la plaça de Tavernes de la Valldigna

03/04/2023

L’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Acció Cultural, i en col·laboració amb la Universitat de València, està acordant la compra de col·leccions privades de còmic valencià inèdit dels anys 1940 al 1960 per al fons del Centre Valencià d’Estudis i Conservació del Patrimoni del Còmic Micharmut. En este moment, el centre acumula quasi 10.000 publicacions procedents de donacions, i la nova compra el permetrà iniciar les seues activitats amb més de 30.000 documents a través dels quals es podrà analitzar i estudiar la història del còmic valencià.
 

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que “el centre del còmic inicia el seu camí amb fons que són fruit de donacions i compres, que s’incorporen al patrimoni cultural valencià”. D’esta manera, “donem resposta a una petició històrica del sector, la de tindre un centre específic per estudiar, divulgar i salvaguardar el còmic, evitant així que col·leccions de còmic valencià interessants es perden”. La selecció de les adquisicions compta amb l’assessorament del director de la Càtedra d’Estudis del Còmic i de l’Aula del Còmic de la Universitat de València, Álvaro Pons.

Així, el centre Micharmut seguix el seu treball mentre es completen les gestions per adaptar l’edifici a la seua nova funció. En els pròxims dies quedarà adjudicada la redacció del projecte d’adequació de l’edifici al seu nou ús. En paral·lel a estes obres, des de la Regidoria d’Acció Cultural i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València es treballa en la programació d’activitats i en l’adquisició de col·leccions de còmic, que enriquiran el patrimoni del centre.

En este nou espai cultural, el primer centre públic a Espanya d’estes característiques, es desenvoluparan tasques d’arxiu i conservació del patrimoni cultural i creatiu del còmic, investigació, formació i divulgació. El centre es troba al cor del barri del Carme, a la plaça de Tavernes de Valldigna, 4, un edifici històric la planta baixa i entresol del qual allotja la biblioteca municipal Carles Ros.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez