Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La presència de covid en les aigües residuals continua descendint

La regidora Elisa Valía recorda que és recomanable continuar usant les masqueretes en els espais on es produïsquen aglomeracions

• Trànsits i el Saler són les que presenten valors més elevats que la mitjana de la ciutat

15/03/2022

La presència de Covid-19 en les aigües residuals de València contínua la tendència a la baixa, segons es desprén de l'última anàlisi realitzada per l’empresa Global Omnium en virtut del conveni signat amb l'Ajuntament, el qual confirma les previsions realitzades per la Regidoria, que situen la ciutat cada vegada més a prop d'aconseguir el ‘punt vall’ de l'última onada.

 

“Estem registrant valors similars als que registràvem a finals d'octubre i principis de novembre. La situació és bona, és comparativament favorable. Començàvem la setmana de Falles amb una bona situació. Però cal no oblidar que la pandèmia segueix ací, que tan sols tenim una restricció, que és portar la masquereta en determinades situacions, i que necessitem que les directrius complisquen al màxim per a no tornar a una situació desfavorable. Aquesta setmana és important per a València tant econòmica com anímicament i estem segurs que tota la comunitat fallera i tots els veïns i veïnes de la ciutat de València actuaran amb responsabilitat com ho fan en tot aquests mesos”, ha indicat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía.

Valía ha apuntat que els resultats aporten “bones dades pel que fa a la concentració de restes genòmiques de coronavirus a la ciutat”. “Mantenim un ritme de descens molt pronunciat, entre un 33 i un 50% des de febrer”, ha precisat.

Pel que respecta a la situació dels barris, les zones de Trànsits i el Saler són les que presenten valors més elevats que la mitjana de la ciutat. Els segueixen també encara que amb valors menys elevats zones de Malilla, Malva-rosa, Natzaret i la Punta, i Jesús.

Malgrat les bones dades, Valía ha recordat que el coronavirus continua sent present, i ha apel·lat a la responsabilitat amb la qual els valencians estan responent des de l'inici de la crisi sanitària. “Hem de continuar atenent les recomanacions sanitàries i usar les masqueretes en aquells espais en els quals hi haja aglomeracions i no es puguen mantindre distància entre les persones, com són les mascletàs”.

Recursos multimèdia

Elisa Valía