Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El programa “Amunt persianes” augmenta el seu pressupost en 500.000 euros

El pressupost per a instal·lacions esportives al Parc Central s'actualitza en un 30% per a fer front a l'augment dels costos

• Amb l'augment del pressupost s'atendran vora 50 noves sol·licituds

15/07/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat l'augment en 500.000 euros del crèdit destinat a la convocatòria de subvencions del programa “Amunt Persianes”. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha comparegut en roda de premsa al costat del regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha donat compte hui d'este i altres acords de l'executiu municipal com, per exemple, la modificació de les ordenances fiscals i l'ampliació del pressupost del projecte d'adequació de naus al Parc Central.

“Amunt Persianes” és una iniciativa per la qual l'Ajuntament atorga fins a 20.000 euros als qui comencen una activitat empresarial en un local que estava tancat. El programa atorga una major quantitat de diners si en eixes zones hi ha una baixa activitat comercial. L'objectiu del pla, tal com ha explicat Sanjuán, és “obrir comerços i afavorir l'activitat en barris en els quals hi ha una gran acumulació de baixos comercials buits, que al final són font d'inseguretat i degradació dels barris”

El regidor ha explicat que ja s'han rebut 167 sol·licituds, de les quals s'han abonat 64 “el que suposa que 64 comerços ja han pogut obrir gràcies a estes subvencions, i altres 8 el faran en breu”, i ha afirmat que “davant la gran quantitat de sol·licituds es va ampliar el programa amb altres 500.000 euros, que permetran l'obertura d'entre 40 i 45 nous comerços durant este mateix mes”. A més està previst fer una altra nova ampliació de crèdit que puga atendre a prop de 50 nous beneficiaris.

“L'objectiu és que totes les persones que decidisquen obrir un comerç a través d'este programa puguen rebre esta subvenció de fins a 20.000 euros o el 80% de l'obra necessària per a posar en marxa la seua activitat”, ha subratllat el titular d'Hisenda.

Parc Central

Hui s'ha aprovat l'actualització del projecte per a l'habilitació del centre esportiu i les obres de la nau 1 del Parc Central. A l'agost de 2021 es va aprovar un pressupost de 4.663.537, que ara ascendirà a 6.083.577 euros. “L'ampliació es realitza per a agilitar el projecte, assumir l'augment del cost de l'obra, i evitar futurs problemes en l'execució”, ha explicat el regidor d'Hisenda. El termini d'execució de les obres és de 15 mesos.

Ordenances fiscals

Un altre dels temes tractats per l'executiu municipal en la sessió de hui ha sigut la modificació de 14 articles de l'Ordenança Fiscal General, de cara a l'elaboració dels pressupostos municipals. El regidor d'Hisenda ha ressaltat que “no solament congelem tots els impostos i taxes de l'Ajuntament de València, sinó que introduïm algunes novetats en benefici dels veïns i veïnes de València”. Entre estes novetats Sanjuán ha destacat la possibilitat d'obtindre la domiciliació de rebuts a través de la web municipal; la baixada del recàrrec per autoliquidacions presentades fora de termini que passarà del 20% al 15%; o la baixada de l'import mínim fraccionable dels 350 als 100 euros, la qual cosa segons el regidor “beneficiarà als veïns i veïnes amb rendes més baixes que podran fraccionar de manera més senzilla i còmoda els seus pagaments”.

També s'han anunciat noves bonificacions en l'Impost de Béns immobles (IBI), com la del 95% a comerços emblemàtics de la ciutat que tenen més de 100 anys o del 95% als qui viuen en vivendes de lloguer públic municipal. També s'afegix una bonificació a les empreses o autònoms que realitzen activitats a l'aire lliure, que són les últimes que han recuperat la normalitat des que es van introduir les restriccions sanitàries.

Una altra de les mesures consistix en l'exempció del pagament de taxes per un període de dos anys als qui inicien la seua activitat en parades dels Mercats Municipals que porten temps tancats. En concret esta mesura afecta a un total de 84 parades. ”La idea és que no existisquen llotges buides en els mercats i reactivar l'activitat i el comerç de proximitat”, ha remarcat Sanjuán.

Recursos multimèdia

0715 JGL Sanjuán Amunt persianes