Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme completa el Parc Central amb zones verdes, carrers i jocs infantils

Gómez: “El Parc Central s'ha convertit en un fantàstic exemple del que volem fer en barris com Natzaret, Benicalap o Benimaclet”

• Nova zona de jocs infantils del Parc Central

19/05/2022

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha finalitzat les obres que completen el Parc Central en la zona de Russafa i Malilla que van quedar pendents d'urbanitzar pel fet que la parcel·la estava ocupada per un concessionari d'automòbils. L'actuació, que ha comptat amb un pressupost de 1,5 milions d'euros, ha consistit en la consolidació d'aproximadament 5.000 metres quadrats en els quals s'ha restaurat la nau del Molí, s'ha completat l'enjardinament i s'han connectat les calles Doctor Waksman i Doctor Domagk. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha mostrat la seua satisfacció per l'obertura d'este nou espai per a la ciutadania després de la visita que ha realitzat a les noves instal·lacions.

 

“Hui obrim Parc Central, la qual cosa suposa la consolidació de més de 5.000 metres quadrats de zona verda per a impulsar eixe model de ciutat en el qual respiren els seus parcs. El Parc Central s'ha convertit en un fantàstic exemple del que volem fer a València. Del que volem fer en altres barris de la ciutat com, per exemple, el Parc de Desembocadura de Natzaret, l'ampliació del Parc de Benicalap o el futur Parc de Benimaclet. Hui és una bona notícia per als veïns i veïnes de la ciutat de València que són usuaris del Parc Central però especialment de tots els dels barris de Russafa i Malilla que confinen, que podran gaudir de la connexió de Parc Central a través dels carrers Doctor Waksman i Doctor Domagk”, ha manifestat la vicealcaldessa.

Les obres de consolidació d'esta nova parcel·la del Parc Central han permés la finalització del carrer Dr Domagk amb enjardinament i amb la construcció de la font que connecta amb el canal de plantes subaquàtiques del parc. Igualment, s'ha completat el mur verd del parc en aproximadament 90 metres quadrats amb 90 jardineres més, s'ha ampliat el Moll 4 i s'ha instal·lat un nou joc infantil per als més xicotets consistent en un joc de càrregues i transport en el marc d'un arener.

La vicealcaldessa ha destacat el nou espai de joc infantil, una zona “molt didàctica, realitzada amb materials sostenibles i pensada per al desenvolupament psicomotriu dels més xicotets. És molt innovador i segur que és un èxit entre els més xicotets”, ha manifestat.

Igualment, en el subsol s'han realitzat les canalitzacions d'aigua potable, reg i sanejament, energia i telecomunicacions que completen les xarxes previstes en el projecte d'urbanització que servixen al parc i a les noves finques edificables. L'actuació també ha completat el clos i l'enjardinament del parc en el seu costat nord-est, en el límit amb l'avinguda de Filipines.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez