S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament adjudica els treballs de millora de l’enllumenat públic en Benicalap, Patraix, Camins al Grau i Ciutat Jardí per 626.623 €

Notario: “amb esta intervenció, l’Ajuntament completa la renovació de l’enllumenat de tot el barri de Patraix”

• Totes les intervencions es deriven dels pressupostos participatius DecidimVLC 2020/21

23/06/2022

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament ha aprovat este matí la contractació del subministrament i instal·lació d'enllumenat públic en diverses zones de la ciutat de València per un pressupost de de 626.623,36 euros, IVA inclòs. Totes les intervencions es deriven dels pressupostos participatius DecidimVLC 2020/21 i permetran renovar els fanals en diversos carrers dels barris de Benicalap, Patraix i Ciutat Jardí, així com en parcs infantils de Camins al Grau.

 

Així ho ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, qui ha explicat que el contracte està dividit en quatre lots, amb uns imports que oscil·len entre els 109.979,67 euros per a la renovació de l’enllumenat en jardins de Camins al Grau fins a un màxim de 214.997,94 (IVA inclòs) per al lot de Benicalap.

Notario ha recordat que l’enllumenat públic “és un servici importantíssim per a la vida dels veïns i veïnes de la ciutat de València, i mostra d’això –ha afegit- és que els projectes de renovació de l’enllumenat estan sempre entre els més votats dels pressupostos participatius”. En este sentit, la regidora ha posat com a exemple la millora en il·luminació i estètica de diferents jardins, com ara el de Gas Lebon, que a més havia patit actes de vandalisme en l’enllumenat, i on ara se substituiran els 11 bàculs de carretera amb 19 lluminàries.

“Amb esta intervenció completem el canvi de l’enllumenat públic de tot el barri de Patraix”, ha subratllat la regidora, la qual ha afirmat que “des del govern de Joan Ribó, hem fet un treball immens per reduir el consum energètic de l'Ajuntament de València en més de 8,5 milions d'euros (8.741.820 euros) des de l'any 2015, que suposa vora un 50 % de la factura de l'energia”. Notario ha afegit que eixe descens “és el resultat de les diferents accions d'eficiència energètica que l’Ajuntament està implementant, com és el cas del Pla d'Eficiència Energètica, amb l'objectiu de canviar la instal·lació de l'enllumenat públic a tecnologia més eficient i respectuosa amb el medi ambient”. “Però també –ha continuat- el dels edificis municipals i escoles, mitjançant la transformació de més del 80 per cent de la instal·lació de l'enllumenat públic a enllumenat sostenible, amb beneficis per a les arques municipals, per al benestar de la ciutadania, per la reducció de la llum intrusiva i per al medi ambient i la salut de les persones, i per la reducció de les emissions de diòxid de carboni”.

Els quatre lots

En Benicalap, la renovació serà tant de receptors com de suports, ja que en l'actualitat hi existix gran quantitat de bàculs de carretera. En una primera fase s’actuarà als carrers del General Llorens, Alfara del Patriarca, Sant Josep de Pignatelli, Josep Grollo i Amics del Corpus. En total, se substituirà més d’un centenar de bàculs de carretera per columnes de cinc metres d’alçada, mig centenar de braços de façana (al carrer de Josep Grollo) i més de 130 lluminàries per models sostenibles i eficients.

Un altre lot afectarà al carrer del Poeta Mas i Ros, on ja es va realitzar una primera intervenció en el tram entre els carrers de Manuel Candela i del Músic Ginés, substituint els bàculs existents. Ara es completarà la renovació de l'altre tram de carrer, entre Músic Ginés i José María de Haro, amb el mateix criteri de substituir els bàculs existents (també al carrer Indústria), per 64 columnes de fosa ornamentals amb fanal Ferran VII de tecnologia LED.

Pel que fa a Patraix, on ja s’han fet prèviament dos fases, el lot específic en contempla ara una tercera per renovar l’enllumenat del barri amb la substitució de 23 bàculs de carretera i més d’una vintena de llums de vapor de sodi per fanals Ferran VII de LED i lluminàries i elements eficients.

El quart lot, referent als jardins de Camins al Grau, contempla la renovació i optimització de l’enllumenat públic en Gas Lebon, al tram del Gulliver al jardí del Túria, en les places de l’Equip Crònica, Santa Apolònia i el Parc de Fuencaliente, al jardí de Just i Pastor amb Serradora, al de Rodríguez de Cepeda i als carrers Bell i Eivissa.

Les baixes presentades per les empreses licitadores (d’un 11,51% en el lot 1; en Patraix III, d’un 13’23 %; als jardins de Camins al Grau, d’un 4’51 %, i de fins un 17’5 % en el cas del lot 4, el de Benicalap) seran íntegrament reinvertides en projectes que redundaran en un augment del nombre de dispositius renovats.