Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La presència de coronavirus en aigües residuals a València augmenta quasi un 40% en l'última setmana

La regidora Elisa Valía apel·la a la responsabilitat individual per contindre el virus, evitar els contagis i no sotmetre a més pressió al sistema sanitari

• Proves analítiques en les aigües de la ciutat

30/07/2021

Les zones de la ciutat amb major presència del virus en la xarxa de clavegueram són Ciutat Vella, Sant Marcel·lí, Algirós, Mestalla, Campanar, Jesús-Patraix i Malilla.

 

Les anàlisis en aigües residuals per a la detecció de coronavirus a la ciutat de València, realitzats des de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València durant tota la pandèmia a través del conveni amb Global Omnium, han detectat en només una setmana un increment de quasi el 40% en les dades de presència del virus a la ciutat de València, en passar de 110 a 151 milions de UG per litre.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha assenyalat que “amb els registres d'esta setmana es trenca la tendència de juliol en la qual els valors estaven estabilitzats després d'una gran pujada a la fi de juny, i desgraciadament tornem a una situació desfavorable pel que fa a la presència de coronavirus a la ciutat”.

Valía ha recordat que “l'última setmana de juny la ciutat va patir un augment dramàtic de més del 500% en els registres de presència del virus en aigües residuals a la qual va succeir un nou increment de contagis. La setmana següent es va moderar la pujada amb un increment del 30% i va donar pas a tres setmanes de valors estabilitzats, en les quals encara que no baixava la presència del virus en la nostra xarxa de sanejament almenys no continuava augmentant. En canvi, les dades de les anàlisis realitzades esta setmana registren un nou increment, en este cas de quasi el 40% en tan sols 7 dies”.

Les zones de la ciutat amb major presència de coronavirus en aigües residuals són Ciutat Vella, Sant Marcel·lí, Algirós, Mestalla, Campanar, Jesús-Patraix i Malilla, esta última zona amb nivells alts també en trobar-se als voltants de l'Hospital de la Fe.

La regidora apunta que “estes dades negatives s'uneixen a l'increment en la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana dels últims dies, que ja es troba a la vora dels 600 casos per cada 100.000 habitants. La dada positiva, una setmana més, és l'alt nivell de vacunació que en la Comunitat Valenciana ja superen els 2,6 milions de vacunats amb pauta completa i que fins i tot ja està arribant a la població més jove”.

Valía considera que “aquesta nova pujada ens reafirma a totes les administracions en la necessitat de continuar apel·lant a la responsabilitat individual per contindre el virus mentre avança el procés de vacunació i així disminuir el nivell de contagis, extremant les precaucions i complint les recomanacions sanitàries. Hem de tindre la màxima precaució per evitar, coste el que coste, que la incidència acumulada continue pujant i amb això sotmetre a més pressió al nostre sistema sanitari, tant l'hospitalari com l'atenció primària”.